Ruskinje igrale najlepši rukomet i ispale

Vreme čitanja: 1min | pet. 13.12.19. | 11:20

Holandija u finalu Prvenstva sveta za žene

Prvi favorit za zlato moraće da se zadovolji borbom za utešnu nagradu. Došla je Rusija na Prvenstvo sveta sa maksimalnim očekivanjima, igrala prelep rukomet, tukla sve rivale u prve dve faze takmičenja, ali do finala nije mogla. Naišle su rukometašice iz najveće države planete na bolje, spremnije, odlučnije, pa ih je Holandija u Kumamotu savladala i sprečila da pojure zlatnu medalju.

Holađanke su u prilično izjednačenom meču slavile 33:32 i tako izborile šansu da su nedelju bore za najsjajnije odličje, sa pobednikom drugog polufinala između Španije i Norveške (12.30).

Izabrane vesti

U napetom susretu, gde nijedna selekcija nijednom nije imala više od dva gola viška, trijumf je Holandiji obezbedila Van der Hejden 20 sekundi pre kraja. Ostalo je dovoljno vremena Ruskinjama da organizuju napad za produžetke, ali su se najpre spetljale, a onda je njihov udarac završio pored stative i tako je ugašena nada da će se posle deset godina na Prvenstvu sveta boriti za zlato.

Najefikasnija igračica pobedničkog tima bila je Polman sa devet pogodaka, Albing ju je pratila sa osam, dok je Ruskinje održavala Vjahereva sa čak 11 preciznih hitaca. Ipostavilo se, nedovoljnih.

Foto: Reuters


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara