Olivije i Kevin Njokas (©Privatna arhiva)
Olivije i Kevin Njokas (©Privatna arhiva)

Rukometna bomba u najavi: Braća Njokas ponuđena Zvezdi

Vreme čitanja: 5min | sre. 01.06.22. | 08:48

Nekadašnji francuski reprezentativci posle Vardara mogli bi da obuku crveno-beli dres. Branko Kankaraš je novi pivotmen Beograđana, stiže i izraelski desni bek Rotem Segal za koga je bila zainteresovana i Vojvodina. Na meti i bivši reprezentativac Miljan Pušica. Stefan Terzić ne dolazi na Marakanu

Novi vetrovi duvaju u Ljutice Bogdana. Crvena zvezda je dugo u zapećku. I ove godine nije uspela da izbori plej-of u Superligi, odnosno plasman među osam najboljih timova u državi. Vreme je za buđenje posrnulog giganta.

Izabrane vesti

Imamo mogućnost da već sada možemo da napravimo ekipu za narednu sezonu. Zvezda postaje ozbiljnija, imaćemo konkurentniji tim u budućnosti“, najavio je legendarni as Dragan Škrbić krajem marta u intervjuu za Mozzart Sport.

Nekada jedan od najboljih rukometaša na svetu vratio se prošle godine u voljeni klub kako bi pomagao da Zvezda krene napred. Sezona je završena, crveno-beli su obezbedili opstanak pod vođstvom trenera Ratka Đurkovića koji je krajem prošle godine zamenio na klupi Žikicu Milosavljevića.

Nije nekadašnjem prvaku Srbije mesto u borbi za opstanak, želi opet na vrh na kojem je poslednjih devet godina dominantna Vojvodina. Crveno-beli bi sledeće sezone mogli da imaju mnogo jači tim, kadar da sruši Novosađane s prestola. Mnoga imena se dovode u vezu sa crveno-belima, a kako Mozzart Sport saznaje, Beograđanima su posredstvom jednog menadžera ponuđeni blizanci Njokas, Olivije i Kevin. Radi se nekadašnjim francuskim reprezentativcima koji su prošle sezone igrali u Vardaru. Iako u poznim igračkim godinama (uskoro pune 36 godina), levi bek Olivije i desni Kevin su rukometaši renomea koji srpski rukomet nije imao u poslednjih dvadesetak godina.

Obojica su prošlog leta stigla u Skoplje u redove Metalurga, ali posle finansijskog kraha kluba preselili su se u tabor gradskog rivala Vardara, šampiona Evrope iz 2017. i 2019. godine. Imali su solidne role u skopskom timu, ali ne ostaju u prestonici Makedonije. Slobodni su igrači. Kako saznajemo, Zvezda je zainteresovana za obojicu igrača, ali rukometno tržište se tek zahuktava, pa su ovi bombastični transferi i dalje u magli. Marketinški bi dolasci Francuza sigurno odjeknuli u rukometnoj javnosti i zainteresovali zvezdaše koji su nekada punili Banjicu i Pionir, ali to je bilo davno, sredinom devedesetih godina prošlog veka, kada su crveno-bel igrali polufinale Kupa kupova i bili redovni učesnici Lige šampiona.

Kevin ima dva zlata sa Galskim petlovima, evropsko 2014. godine u Danskoj i svetsko u Kataru 2015. Tokom bogate karijere, osim Vardara, branio je boje Pariza, Šamberija, nemačkih Gepingena i Gumersbaha i Benfike. Olivije ima najsjajnije odličje s Trikolorima sa Svetskog prvenstva 2017. godine, a nosio je dresove Pariza, španskog Alkobendasa, Kreteja, Nanta i nemačkog Balingena.

Dok su braća Njokas još daleko, prvo pojačanje je poznato. Novi pivotmen Zvezde naredne sezone biće Branko Kankaraš. Rođeni Novosađanin ima 34 godine, nekadašnji je crnogorski reprezentativac. Ponikao je u Jugoviću, igrao je i za Metaloplastiku, Vojvodinu, turski Mersin, francuski Istr, beloruski Meškov Brest, Metalurg iz Skoplja, a poslednji klub bio mu je Makabi Rišon iz Izraela. Kako saznajemo, s njim je saradnja dogovorena.

Blizu Zvezde je i desni bek iz Izraela Rotem Segal koji je prošle godine igrao za Makabi Rišon. Radi se o rukometašu koji ima 22 godine, visok je 190 centimetara, a težak 95 kilograma. Njega je želeo i srpski prvak Vojvodina, ali, Mozzart Sport saznaje, na korak je do potpisivanja ugovora sa crveno-belima.

Zvezda je zainteresovana da vrati u svoje redove nekadašnjeg reprezentativca Srbije Miljana Pušicu. Momak iz Prijepolja je crveno-beli dres nosio od 2010. do 2012. godine, bio je dve godine u Vojvodini, tri u Visli Plocku, a poslednji klub bio mu je nemački Minden. Imao je tešku povredu koja ga je dugo odvojila od terena.

Crveno-beli su bili u pregovorima sa desnim bekom Celja Stefanom Terzićem, ali nije došlo do saradnje. U crveno-belom dresu bi mogao opet da zaigra i Draško Nenadić. On se na početku prošle sezone vratio u Zvezdu posle više od decenije, ali mlađi od braće Nenadić nije mnogo igrao zbog bolesti.

Zvezda je pre dve nedelje rešila pitanje trenera, potpisala je dvogodišnju saradnju sa Ratkom Đurkovićem. Narednih dana trebalo bi da dobije i pojačanje u stručnom štabu. Iskusni stručnjak Željko Hornjak bi trebalo da preuzme brigu o golmanima.

Dragan Škrbić (©Starsport)Dragan Škrbić (©Starsport)

Pozvali smo Dragan Škrbića da potvrdi ili demantuje naša saznanja, ali legendarni as srpskog rukometa nije želeo da govori o imenima, samo nam je najavio da će Zvezda da se bori za najviši plasman narednih godina.

Prošla sezona nam je bila stabilna što se tiče finansija. U klub su ušli novi ljudi. Imamo petogodišnji plan i želju da vratimo Zvezdu u vrh srpskog rukometa. Nismo bili zadovoljni rezultatima u prvom delu sezone. Mislim da smo imali tim koji je trebalo da igra u plej-ofu. Ratko Đurković je preuzeo ekipu u plej-autu, pokazali smo da ova ekipa može mnogo bolje. Ne bih o imenima, prelazni rok je živa stvar, ali sigurno ćemo imati jači tim naredne sezone. Ima i nepoverenja što se tiče igrača, ali mislim da smo prošle sezone pokazali da postajemo finansijski stabilan klub“, rekao je Škrbić za Mozzart Sport.

Vojvodina je poslednje dve sezone bez poraza u plej-ofu. Novosađane su napustili reprezentativci Srbije, desni bek Jovica Nikolić (Veclar) i pivotmen Nemanja Ratković (Minaur Baja Mare), kao i iskusni čuvar mreže Svetislav Verkić (izraelski Ašdod). Vidite li šansu da napadnete titulu već naredne sezone?

Zvezda želi da ide na prvo mesto. Vojvodina je prethodnih godina pokazala da je najbolja. Siguran sam da će i dalje biti prvi favorit za titulu, da neće imati toliko slabiji tim kao što sada možda izgleda. Tu su u vrhu godinama i Partizan, Dinamo iz Pančeva, Metaloplastika, dok je Radnički iz Kragujevca prijatno iznenadio ove godine. Sa mnogim igračima od prošle sezone smo produžili ugovore. Imamo dugoročne planove, ne želimo da dovodimo igrače samo na godinu, dve“, zaključila je legenda našeg rukometa, danas uspešan poslovni čovek.

Nema sumnje da nas očekuje zanimljivo rukometno transfer leto.


tagovi

Branko KankarašMiljan PušicaOlivije NjokasKevin NjokasRK Crvena zvezdaARKUS ligaSuperliga SrbijeDraško NenadićRukometni transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara