Rukometašice već na Dalekom istoku - prvo zagrevanje u Koreji, pa onda SP u Japanu

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.11.19. | 16:00

Srpska reprezentacija doputovala u Seul gde narednih dana učestvuje na turniru sa domaćicama, Ruskinjama i Mađaricama, a sve pred pred planetarnu smotru koja počinje 30. novembra

Ženska rukometna reprezentacija Srbije je sinoć, nakon 27-časovnog puta uspela da se "probije" do Južne Koreje. Tamo će tim koji je selektirao Ljubomir Obradović igrati na "Seul kupu" kao deo završnih priprema za Svetsko prvenstvo u susednom Japanu (30. novembar - 15. decembar).

To je ujedno i jedina takmičarska provera srpskog tima za planetarni šampionat, a igraće protiv veoma respektabilnih protivnika - domaćeg tima, Rusije i Mađarske. Već u petak ujutru od 10 časova na redu je susret sa Južnom Korejom, u subotu od 08.10 po srednjoevropaskom vremenu ukrštaju se sa Ruskinjama, a u ponedeljak u isto vreme sa Mađaricama. Dva dana po završetku turnira srpska reprezentacija leti put prefekture Kumamoto, na najjužnije od tri najveća japanska ostrva, Kjušu gde se i održava SP. Prvi meč naš tim igra prvog dana takmičenja, u subotu poslednjeg dana tekućeg meseca protiv Angole u okviru Grupe A koja je situirana u gradu Minami-kuu. 

Izabrane vesti

"Praktično i nemamo pripreme za Japan. Put je dug, potrebno nam je vreme za aklimatizaciju i odmor, međutim, kako je nama, tako je svima. Čekaju nas tri ozbiljna protivnika u Seulu, Кoreja, Mađarska i Rusija. Ritam je dve utakmice, dan slobodno, pa utakmica. Posle toga ostajemo dva dana u Кoreji. Između tih utakmica imaćemo treninge od po sat vremena koji će biti taktičkog karaktera. Razmišljaćemo o Angoli, spremati se, a u ona dva dana posle turnira, posvetićemo se i preostalim protivnicima u grupi", izjavio je selektor Obradović.

(Foto: RSS)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara