(©Starsport)
(©Starsport)

Rojević: Fale nam ovakve utakmice; Duvnjak: Veseli me broj dece na tribinama

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.10.24. | 21:44

As Kila hvali atmosferu u SPENS-u

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada/

Na žalost svih prisutnih u Velikoj Sali SPENS-a, večerašnji rukometni spektakl u Novom Sadu pripao je Kilu (32:28). Nemci su kontrolisali dešavanja na terenu tokom čitavog susreta sa Vojvodinom. Najtorfejniji bundesligaški tim ni u jednom momentu meča nije dopustio crveno-belima da povedu, ali nalet domaćih u drugom poluvremenu poprilično je zabrinuo četvorostrukog prvaka Evrope.

Izabrane vesti

Nisu Lale uspele da dođu do istorijskog preokreta i zabeleže i drugu pobedu u okviru ovogodišnje Lige Evrope, ali svakako da se ekipa Borisa Rojevića nije obrukala protiv giganta kakav je Kil.

Strateg Novosađana na konferenciji nakon meča istakao je da utakmice sa ovako kvalitetnim ekipama, mogu samo da podignu igru Vojvodine na viši nivo.

"Čestitam Kilu. Bili su bolji tim večeras. Nama fale ove jake utakmice, da možemo da anuliramo greške koje smo imali večeras. Pre svega mislim na 4-5 tehničkih grešaka koje nisu morale da se dese večeras, kao ni promašeni ziceri. Da smo smanjili broj thh grešaka bilo bi drugačije. U drugom poluvremenu smo došli na minus od dva gola, ali je njihov golman odbraniio neke bitne udarce. Ovo je bilo sjajno iskustvo za nas. Ja sam zadovoljan, momci su dali svoj maksimum. Kao da smo na startu gledali da li možemo da igramo sa njima ili ne i kada smo videli da možemo - onda smo dodali gas. Čekamo utakmicu protiv španskog predstavnika iduće nedelje, što će biti ključni duel. To će se igrati na Slanoj bari na kojoj se napravi najbolji ambijent", rekao je Rojević.

Svoje viđenje meča dao je i kapiten domaćih, Jovica Nikolić.

"Nadam se da je publika koja je večeras došla da nas podrži, imala šta da vidi. Dali smo 100 odsto od sebe. U prvom poluvremenu smo imali par promašenih zicera. U drugom smo imali nekoliko tehničkih grešaka. To je bio glavni razlog poraza. To ne sme da nam se dešava na ovom nivou. Čestitam svojim saigračima. Nama tek slede najbitniji mečevi. Jedan takav je iduće nedelje protiv Torelavege“, zaključio je bek Novosađana.

Zebre sa Baltika su opravdale ulogu favorita u duelu sa Lalama. Iako je nakon prvih pola sata igre izgledalo da će do tog cilja doći sa „pola gasa“, izabranici Kristijana Šprengera su morali dobrano da se oznoje u drugom poluvremenu.

Šprenger, koji je večeras preuzeo ulogu glavnog trenera, umesto Filip Jihe, kratak je bio u svom obraćanju nakon susreta.

"Gajim veliko poštovanje prema Vojvodini. Vrlo teška utakmica za nas, oni su verovali u sebe do samog kraja. Ipak, mislim da smo kontrolisali meč, zasluženo pobedili i otišli na skor 2-0", rekao je Nemac.

Svoje utiske nakon uzbudljivog meča u Novom Sadu, dao je i čuveni hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak.

"Čestitke Vojvodini na muškoj igri. Ja sam uživao danas. Predivan ambijent. Posebno me veseli broj dece na tribinama. Nadam se da smo im predstavili koliko je lep ovaj sport i da će se upisati na rukomet. Mislim da smo zasluženo pobedili. Golman nas je spašavao u prvom poluvremenu, kada smo imali dosta rupa u defanzivi. Dobro smo počeli drugo poluvreme, onda se desio pad kada se Vojvodina vratila, ali smo uspeli zasluženo da slavimo. Sve u svemu sjajna utakmica. Od srca vam želim da iduće godine igrate Ligu šampiona", poručio je Novosađanima 36-godišnji bek.

PIŠE: Konstantin Mlađenović


tagovi

RK VojvodinaRK KilRukometna Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara