Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tajuan i Kataj Lajf pobedama započeli ženski košarkaški šampionat na Tajvanu

Vreme čitanja: 1min | sre. 06.05.20. | 20:23

Trijumfi favorita u prvom kolu tamošnjeg prvenstva

Nedostaje nam košarka. Nekako baš u ovo doba, da nije bilo aktuelne pandemije, startovala bi Košarkaška Superliga Srbije, a Evroliga bi polako prilazila svom kraju. Sport pod obručima se trenutno još igra samo na Tajvanu, gde je danas startovao ženski košarkaški šampionat.

Dve utakmice smo imali prilike da gledamo ove srede, a pobede su odneli favoriti. U uvodnom susretu dana, Taujan je "razbio" Tajpauer i to na gostujućem terenu. Domaćin je postigao svega 58 poena, pa nije ni mogao da se nada boljem ishodu – 58:80.

Izabrane vesti

Već na poluvremenu, Taujan je imao veliku prednost, koja je bila dvocifrena (39:28), ali je još veća razlika stvorena tokom poslednje četvrtine, koju je gost dobio sa ubedljivih 27:16 i tako postavio konačan rezultat.

Kataj Lajf uspeo je da dobije Čungua Telekom pred domaćom publikom, takođe prilično lako. Tigrice su dobile sve četvrtine sem poslednje, kada su se opustile i dopustile gostujućim igračicama da koliko-toliko smanje razliku – 90:72.

Pomenimo da je Kataj Lajf "večiti prvak" ove lige, pošto je od njegnog osnivanja 2005. godine samo jednom propustio da podigne pehar.

TAJVAN 1, ŽENE – 1. KOLO

Sreda

Tajpauer Ž – Taujan Ž 58:80

Kataj Lajf Ž – Čungua Telekom Ž 90:72


tagovi

Tajvan 1 - žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara