Miljan Pušica (©EHF/Kolektiff)
Miljan Pušica (©EHF/Kolektiff)

Pušica: Gubitak boda samo će da nas ojača, Mađarska je šuterska ekipa

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.01.24. | 09:23

„U odbrani ćemo morati da izlazimo dublje, ali da ne ostavljamo mnogo prostora za pivotmena. Često naš rival igra na Banhidija“, rekao je stub odbrane Vojvodine i Orlova

(od izveštača Mozzart Sporta iz Minhena)

Defanzivna doktorska disertacija Miljana Pušice u meču sa Islandom. Kada jedan od najboljih rukometaša današnjice Gisli Kristjanson ne postigne nijedan gol, najbolje govore kao je stub odbrane Vojvodine, povratnik u nacionalni tim Srbije, obavio svoj zadatak.

Izabrane vesti

Posle prespavane noći, utisci su se slegli. Ostaje žal, ali nema vremena za očajavanje, večeras (20.30) je novo „finale“ za tim Tonija Đerone protiv Mađarske.

Kada izgubite bod na ovakav način, sigurno da vam je krivo, ali ovo je turnir, glavu gore, mora što pre da se zaboravi. Pripremili smo meč sa Mađarskom, dobro smo analizirali rivala, znamo kako igra. Taj izgubljeni bod samo će da nas ojača. Pričai smo između sebe, svi smo svesni da od nas zavisi, imaćemo još veći motiv protiv Mađarske da nadoknadimo propušteno i ne sumnjam da ćemo da prikažemo dobru igru. Verujem u pobedu i plasman u drugi krug. Izbacićemo tu nervozu na teren, svi ćemo da damo 100 odsto“, rekao je Pušica.

Stil igre Mađara, čini se, da nam više odgovora. Nema toliko trčanja, španski sistem Ćeme Rodrigeza.

Videćemo u nedelju uveče da li nam odgovara taj sistem. Mislili smo da nam Islanđani ne odgovaraju po stilu igre, ali smo bili bolji od njih i zaslužili smo dva boda. Mađarska je više šuterska ekipa, pa ćemo morati da izlazimo dublje, ali da ne ostavljemo prostora pivotmenima. Često igraju na Banhidija. Kad ne znaju šta će u napadu, bekovi ga traže kako bi iznudio sedmerac ili isključenje“.

20.30: (1,70) Srbija (8,00) Mađarska (2,55)

Meč sa Islandom se i dalje prepričava.

Spremali smo se taj meč mesec dana. I kada smo u EHF nedelji igrali sa Slovenijom, taj prvi meč na EP je svima bio u mislima. Ispunili smo sve što je Toni od nas zahtevao. Gisli nije postigao nijedan gol, dobro smo ga čuvali u prvom poluvremenu. U drugom sam par puta izlazio dublje, prolazio je, morali smo da sastavljamo, da imamo gustinu u sredini. On je stalno u koracima. To se vidi na snimcima. Sada, da li on tako brzo uradi da sudije ne vide ili nisu sigurni, pa mu ne sviraju... Nije bilo lako posle tog remija. Nisam spavao do četiri ujutru, mentalno je bilo teško, ali novi meč, nova šansa. Hoćemo da danas sve to ispravimo i da napravimo veliki korak ka Kelnu“, zaključio je Pušica.



tagovi

ep u rukometuEHF EURO 2024Rukometni EURO 2024Rukometna reprezentacija SrbijeMiljan Pušica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara