Nismo svi Kristijano Ronaldo: Njemu ako skinu platu nije frka, nama jeste

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.03.20. | 20:27

Golman Čitadele nudi rešenje

Svi su zabrinuti za zdravlje, samo što čelnici klubova brinu i o stanju na računu, mereći koliko će biti na gubitku ako se širenje virusa COVID-19 uskoro ne zaustavi, a fudbal ne vrati u normalne tokove.

Većina razmišlja da sreže plate fudbalerima, kao model prevazilaženja krize. Jedni će prihvatiti, drugi neće, a ima i onih koji su javno digli glas protiv takvog scenarija.

Izabrane vesti

Golman Čitadele Alberto Paleri ukazao je da primanja u klubovima nižih rangova takmičenja nisu milionska kao, primera radi, u elitnim divizijama, te da njemu ne pada na pamet da pristane da se odrekne zarade.

Da bi opisao koliko je situacija među malima teška uporedio ju je sa jednim od najboljim fudbalera sveta.
Mi u Seriji B nismo kao Kristijano Ronaldo. Ako mu skinu dvomesečnu platu, Portugalac sigurno neće osetiti finansijske poteškoće. Učine li to nama, običnim fudbalerima, gazde stanova u kojima smo sada zakucaće na vrata, pitaće nas: „šta je s mojom kirijom?“, predviđa 27-godišnji Italijan.

Fudbal na Apeninima miruje sedmicama i nema naznaka da će skorije da se igra. Kriza može da potraje, postoji scenario po kome se aktulena sezona uopšte ne bi dovršila, ali i ona koja podrazumeva igranje u letnjim mesecima. Kako je to vreme u normalnim okolnostima predviđeno za odmor, nekadašnja nada Milana ima predlog.
Prihvatio bih opciju da nam se odlože primanja za dva meseca, pa da kad sve ovo prođe u jednom mesecu dobijemo dve plate. Nikakav problem ne bi bio. A ako hoće da mi skrežu primanja, iskreno vam kažem na to ne pristajem“, dodao je Alberto Paleri.

(FOTO: © Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara