Prvi set više ne sme da se ponovi, Orlovi posle preokreta slomili Španiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.09.19. | 22:42

Selekcija Slobodana Kovača loše otvorila meč, ali je popravila igru i stigla očekivanog trijumfa, kojim je obezbedila plasman u osminu finala - 3:1

Španija je trebalo da predstavlja najlakšeg protivnika od početka Evropskog prvenstva, ali je postala prva selekcija koja je uspela da oduzme set selekciji Slobodana Kovača. Prvi set iz ovog meča više ne sme da se dogodi Orlovima, ako planiraju da nastave put ka samoj završnici turnira. Srećom, na vreme su se trgli, pa su bez problema posle, preokreta u nastavku meča, stigli do treće pobede, kojim su obezbedili plasman u osminu finala - 3:1 (21:25, 25:19, 25:19, 25:20).

Dozvolila je Srbija da se Crvena furija razmahne i odigra najbolji meč pd početka turnira, ali je to bilo dovoljno samo za osvajanje tog seta. Protivnika je tada izuzetno služio servis, ali se to promenilo u nastavku meča, što su Orlovi iskoristili i sigurnom igrom došli do pobede. U drugom setu je dugo sve išlo onako kako je želeo Slobodan Kovač. Srbija je vodila sa 22:15, ali je dozvolila protivniku da se vrati u igru sa četiri vezana poena, međutim, ponovo je podigla nivo igre i izjednačila rezultat u setovima.

Izabrane vesti

Treći set je bio nešto uzbudljiviji, Furija je vodila na početku, usledio je preokret i prednost koja je održavana do same završnice seta, kada je nova serija poena bila dovoljna Orlovima da povedu. Srbija je loše ušla i u četvrti set, gubila je u jednom trenutku i sa tri poena razlike, ali je onda dodala gas i iskoristila ozbiljnu razliku u kvalitetu.

Najbolji akter meča bio je Aleksandar Atanasijević, koji je našem timu doneo 23 poena, a odlični su bili i Kovačević sa 17, odnosno Petrić sa 16 poena. Kod Španije je najviše pružio Agusto Kolito, koji je osvojio 16 poena na ovom meču.

Orlovi u sredu igraju protiv domaćina Belgije, u meču koji bi mogao da odluči prvo mesto u grupi B. U poslednjem kolu, selekcija Slobodana Kovača ne bi trebalo da ima nikakvih problema protiv slabašne Austrije.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠE

Ponedeljak

GRUPA A (MONPELJE, FRANCUSKA)

Rumunija - Grčka 1:3
Francuska - Bugarska 3:0

GRUPA B (ANTVERPEN, BELGIJA)

Austrija - Nemačka 0:3
Španija - Srbija 1:3

GRUPA C (LJUBLJANA, SLOVENIJA)

Rusija - Finska 3:0
Belorusija – Severna Makedonija 1:3

GRUPA D (ROTERDAM, HOLANDIJA)

Crna Gora - Ukrajina 1:3
Poljska - Češka 3:0

Foto: MN press

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara