Prvi set je bio zamka, sve posle toga odrađivanje posla - Srbija je u četvrtfinalu!

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.09.19. | 19:04

Naši odbojkaši uspeli su da nadigraju Češku u osmini finala Evropskog prvenstva sa 3:0 u setovima!

Bravo momci, bravo majstori!

Odbojkaška reprezentacija Srbije uspela je danas da izbori plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva! Izabranici Slobodana Kovača uspeli su da nadigraju Češku Republiku u Antverpenu i tako načine još jedan korak unapred na ovom prvenstvu. Na kraju je bilo - 3:0 (31:29, 25:21, 25:18). Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča Belgija - Ukrajina. Dakle, postoji šansa da protivnik našima bude opet domaća reprezentacija, takođe ovde u Antverpenu.

Izabrane vesti

Česi su se pokazali kao nezgodan protivnik, nije to bila tako laka pobeda kao što govori rezultat, ali naš nacionalni tim je ponovo odigrao toliko dobro da nije dopustio protivniku nijedan set.

Nije tajna da je prvi set bio odlučujući. Malo su naši odbojkaši izašli stegnuto na ovaj meč, kao da im je uloga favorita malo skratila ruku pri servisu i u napadu, bilo je tu grešaka, ali je u velikoj, velikoj borbi protiv Čeha naš nacionalni tim izašao kao bolji i dobio je prvi set sa 31:29 u Antveprenu. Imali su Česi više šansi da dobiju prvi set, ali nisu uspeli. Srbija je to iskoristila i posle toga nije bilo problema.

Srbija je u nastavku značajno smanjila broj grešaka, počeli su naši odbojkaši da igraju značajno agresivnije i to je dalo rezultat u drugom setu koji je završen rezultatom 25:21.

To je otprilike ono što se očekivalo od starta, ali bilo je malo potrebno igračima Slobodana Kovača da prorade, a kada su proradili sve je postalo mnogo lakše. Jovović je odlično proigravao saigrače, bili smo dosta brži u kombinacijama, proradio je i blok, razlika u kvalitetu je izašla na videlo.

Uroš Kovačević i Aleksandar Atanasijević su bili raspoloženi u napadu i predvodili su našu ekipu napred. Solidno su se pokazali i Srećko Lisinac i Marko Podraščanin na mreži, pa su bili postavljeni temelji da naši odbojkaši uspešno odrade posao, posao koji su svi priželjkivali i kome su se svi nadali.

Najviše problema našem timu pravili su Jan Hadrava i Donovan Džavoronok, ali to generalno nije kvalitet igrača koji mogu našem timu da pomrse konce.

Srbija je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva! Svaka čast!

FOTO: CEV


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara