Odbojkašice Uba (OSSRB)
Odbojkašice Uba (OSSRB)

Pred debi Uba u Ligi šampiona: Nemaju ni snimke pripremnih utakmica, spremamo se naslepo

Vreme čitanja: 4min | sre. 06.10.21. | 10:38

"Mi moramo prvo da počnemo da igramo i da radimo dobro, a onda ćemo videti za koji smo nivo. Da li smo za peto mesto u našoj Superligi, ili smo za grupnu fazu Lige šampiona", rekla je za Mozzart sport Marijana Boričić, trener šampionki Srbije

Odbojkašice Jedinstva iz Brčkog stižu na Ub. Šampionke Srbije i Bosne i Hercegovine odigraće dva regionalna derbija na kojima će tražiti prolaz u treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvi se igra danas od 19 časova kod nas, a drugi na njihovom terenu u dvorani „Magnet“ sedam dana kasnije.

Pobednik ovog okršaja igraće sa boljim iz duela Olimpijakos Pirej (GRE) – Minčanka Minsk (BLR). Ekipa koja bude preskočila i tu prepreku, uskočiće u Grupu E u kojoj je evropski šampion Koneljano, poljski Hemik i mađarska Niređhaza.

Izabrane vesti

Veliki je uspeh i što se same kvalifikacije za Ligu šampiona igraju na Ubu. A sigurno da bi prolaz dalje bio ogromna stvar ne samo za ovo mesto, nego i za srpsku odbojku uopšte“, naglasila je Marijana Boričić, koja sa klupe vodi Ub, u razgovoru za Mozzart sport. „Mislim da od ekipe Vizure još niko nije zaigrao u grupnoj fazi najjačeg klupskog evropskog takmičenja. Kod nas postoji velika želja, bilo bi lepo kad bismo došli do prilike da ugostimo najbolje timove Evrope, ali svesni smo koliko je težak put do toga... Mi o toj grupnoj fazi ne smemo ni da pričamo. Prvo je Jedinstvo na redu, a onda ako prođemo Olimpijakos ili Minčanka“.

Marijana Boričić (MN Press)Marijana Boričić (MN Press)

O prvaku Bosne i Hercegovine se trenutno ne zna mnogo. Karijeru je u tom klubu započela Brankica Mihajlović... A isti dres su nekoliko godina kasnije nosile Slađana Erić i Nataša Ševarika. Sada su u njihovom sastavu sve devojke iz BiH, od kojih je većina rođena u ovom veku...

Oni su potpuno nepoznati za nas. Mi smo pokušali sve da dođemo do materijala, ali nisu snimali pripremne utakmice. To zvuči pomalo amaterski... Kroz neke informacije, deluje mi da su u lošijem stanju nego mi. Igraćemo naslepo, nije lako kad se tako pripremate. Ali najbitnije je da mi proigramo“.

19.00: (1,03) Ub – Jedinstvo Brčko (9,00)

Odbojkašice Uba su prethodne nedelje izgubile obračun za trofej u Superkupu od Železničara, a onda su se žestoko namučile u prvom kolu prvenstva protiv ekipe Inđije, koja je stigla iz Prve lige.

Jasno je svima da smo daleko od kvalitetne igre. Nismo mogli u pripremnom periodu da namestimo sve što je trebalo, zbog nekih problema. Promenili smo oba dizača, čak sedam igračica je novo... Biće potrebno vreme da sve dođe na svoje. Te utakmice koje smo odigrali slabo su uvukle kod nas nesigurnost. Sada treba da prođe jedan period da bismo se stabilizovali i pokazali da znamo da igramo odbojku“.

Sastav Uba za sezonu 2021-2022 (OSSRB)Sastav Uba za sezonu 2021-2022 (OSSRB)

Iako trenutno ne deluju onako kako svi očekuju, odbojkašice Uba su među glavnim kandidatima za pehare u svim domaćim takmičenjima...

Ja o tome trenutno i ne mogu ništa posebno da kažem. Mi moramo prvo da počnemo da igramo i da radimo dobro, a onda ćemo videti za koji smo nivo. Da li smo za peto mesto u našoj Superligi, ili smo za grupnu fazu Lige šampiona... U ovom trenutku mi to ne znamo. Moja želja je da budemo sve bolji, da pokažemo kvalitet koji bez sumnje posedujemo. I pored promena, zadržali smo kostur ekipe, tu su igračice koje iza sebe imaju lepe karijere, tako da verujem da će sve doći na svoje“.

Marijana je tokom većeg dela prethodne sezone bila na porodiljskom bolovanju, tako da nije mogla da vodi ekipu sa klupe. Njene izabranice su sa trenerom Vladimirom Vasovićem došle do šampionskog prstena.

Mnogo mi je nedostajalo. Ali eto nisam mnogo pauzirala. U decembru prošlom sam prestala da ih treniram, a vratila sam se letos. Nije mi bilo lako da gledam sa strane. Mnogo je drugačije nego kada ste pored aut-linije, jer ste tada učesnik svega. Mnogo sam srećna što je ekipa napravila još taj jedan iskorak, jer ovaj klub to zaslužuje. Iz godine u godinu se raslo, dobro se radilo, išlo se iz ranga u rang... Drago mi je što je Ub u trećoj superligaškoj sezoni došao do pehara. To je velika stvar“.

Ubljanke slave osvajanje Superkupa prošle sezone (MN Press)Ubljanke slave osvajanje Superkupa prošle sezone (MN Press)

Na putu ka odbrani titule stoje im veoma motivisani protivnici.

Mislim da će prvenstvo biti neizvesnije nego ikad. Ni za jedan tim ne mogu da kažem da je potpuni favorit. Iako mnogi u pričama izdvajaju nas i Železničar, moram da kažem da su tokom pripremnog perioda najbolju odbojku igrale ekipe TENT-a i Jedinstva iz Stare Pazove. To su timovi sa igračicama iz mlađih reprezentativnih selekcija, u njih se godinama ulagalo, radilo se kvalitetno, postoji kontinuitet i to se vidi. Sigurno da će biti zanimljivo, a kad mi pokažemo našu najbolju igru, videćemo za koliko će to biti dovoljno“, zaključila je Marijana Boričić.


tagovi

Marijana BoričićŽOK Ub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara