Nemanja Obradović (©MN Press)
Nemanja Obradović (©MN Press)

Povratnik u srpski rukomet – Nemanja Obradović: Partizan zdrava sredina, može da bude konkurentan Vojvodini

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.02.24. | 06:08

„Kao najiskusniji tu sam da pomognem, dam savet saigračima. Mlada smo ekipa. Zasad ostajem do leta, a možda i duže“, rekao je levi bek crno-belih

Svedoci smo poslednjih godina povratka srpskih rukometaša sa zavidnom međunarodom karijerom u naše klubove. Vojvodina je lider u tom segmentu. Krajem prošle godine je dovela Petra Đorđića, nekada najefikasnijeg igrača Lige Evrope i osvajača ovog pehara sa Benfikom. I Vukašin Vorkapić, Stefan Dodić, Milan Milić, Stefan Sunajko, Živan Pešić, Nemanja Ratković, vratili su se u Srbiju, a tim putem krenuo je i Partizan.

U Humsku je stigao Nemanja Obradović, Kruševljanin koji je osam godina bio u pečalbi. Posle Napretka, Jagodine i Metaloplastike put ga je vodio u francuski Valans, zatim Metalurg iz Skoplja, Vislu iz Plocka, Meškov Brest, Zagreb, Eurofarm Pelister, da bi posle godinu i po u mađarskoj Tatabanji, treći klub po kvalitetu kod naših severnih suseda, krajem prošle godine se vratio u Srbiju i obukao crno-beli dres vicešampiona.

Izabrane vesti

Zbog visoke temperature iskusni 33-godišnji levi bek nije igrao pre devet dana protiv Vojvodine na Banjici, ali je u nedelju debitovao za novi klub, i to u večitom derbiju protiv Crvene zvezde u Šumicama. Postigao je četiri pogotka i pokazao da će u nastavku šampionata da bude veliko pojačanje za mladi tim Đorđa Ćirkovića. Prošle godine je Vuk Lazović bio učitelj na terenu, a sada je ta uloga poverena nekadašnjem srpskom reprezentativcu.

Zbog privatnih razloga, zdravstvene prirode u porodici, odlučio sam da se vratim u Srbiju. Razmišljao sam dugo. Stavili smo sve na papir, moja porodica i ja, i doneli odluku da je najbolje ovako, bar do kraja sezone, dok se ne reše ti problemi“, rekao je Obradović za Mozzart Sport o razlozima povratka u zemlju.

Da li ovo kratkoročni povratak ili ostavljate mogućnost da i naredne sezone ostanete deo Partizana?

Zadovoljan sam u Partizanu, možda i produžim naredne sezone. Videćemo još. Radimo naporno kako bismo bili bolji iz utakmice u utakmicu. Kao najiskusniji tu sam da pomognem, dam savet saigračima. Mlada smo ekipa, Partizan je zdrava sredina. Uz nekoliko pojačanja mislim da bismo mogli da budemo konkurentan tim Vojvodini“.

Kakve utiske nosite iz Mađarske, iz Tatabanje u kojoj ste proveli godinu i po?

Mađarska ulaže baš mnogo u rukomet. Infrastuktura je odlična, uslovi za mlađe kategorije su među najboljim u Evropi. Liga je kvalitetna, pametno se ulaže, sponzori imaju benefite. Mislim da bismo mogli da je kopiramo u tome. Opet, Mađari nemaju ono što mi imamo, a to je taj psihološki momenat, karakter. Sa njihovm uslovima i našim kvalitetom, mislim da bismo bili daleko bolji“.

Kako ste videli derbi, žalite li za celim plenom?

Kvalitetan meč u mom debiju u večitom derbiju. Bilo je mnogo borbe. Ovo nije bila naša najbolja utakmica. Nismo ispoštovali dosta toga iz svlačionice. Nismo bili psihički na meču. Zvezda je imala veću želju, bila je motivisanija. Iako smo u finišu ispustili dva boda, mogli smo da dođemo do pobede, na kraju mislim da je remi najrealniji i fer ishod“.

Šta se dogodilo u finišu, kada se za dva minuta prosuli dva pogotka više i loptu?

Morali smo da improvizujemo zbog crvenog kartona Jovića. Ustuknuli smo u finišu, malo se i ruka stegla, nismo imali jasnu ideju šta treba da radimo poslednjih dva-tri napada. Uradićemo analizu. Nije da smo nezadovoljni, ali ostaje žal za drugim bodom. Ekipa je mlada, uigravamo se, ima prostora za poboljšanje. Do plej-ofa imamo vremena da napredujemo i čvrsto verujem da će Partizan biti mnogo bolji u finišu sezone. Mora vremena da se se posloži sve, kako u napadu, tako i u odbrani“.

Imate li i dalje reprezentativne ambicije?

Nisam nikada rekao ne. Kad sam dobio sina, bio sam u drugom planu, bila je tada i korona, pa je tada bilo bolje da ostanem uz porodicu. Uvek sam na raspolaganju, ako novi selektor misli da mogu da pomognem.... Ako bude poziva odlično, ako ne, biću tu kao navijač, da bodrim reprezentaciju“, zaključio je Obradović.



tagovi

Nemanja ObradovićRK PartizanRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara