Milica Mandić: Opraštam se posle Tokija

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.04.20. | 13:41

I kraj karijere pomeren za godinu dana

Plan Milice Mandić, zlatne srpske olimpijke, bio je da se posle Igara u Tokiju ovog leta oprosti od tekvonda.

Pandemija virusa korona napravila je haos u svetu sporta, sve je pomerila, odložila, izbacila iz ležišta, pa čak i tu najveću svetsku smotru sportista u prestonici Japana.

Izabrane vesti

Igre su pomerene za leto 2021. godine, pa će samim tim i Milica Mandić morati da prolongira kraj karijere za godinu dana.
Kako je napredovalo širenje cele ove situacije bila sam svesna da je to jedna od opcija. Znam da je doneta prava odluka u ovom momentu. Zdravlje je na prvom mestu i ne treba ga ugroziti ni po koju cenu. Ali znajući sve to teško mi je pala odluka. Ove godine je trebalo da završim karijeru posle Olimpijskih Igara. Sada se sve pomera i još mi treba vremena da procesuiram ove događaje“, kaže Milica Mandić.

Ceo kalendar i u tekvondou je poremećen udarcem korone.
Svakako da su OI prioritet sledeće godine, ali mi i pored toga imamo Svetsko prvenstvo koje je trebalo da se održi u Kini. Napravićemo sastanak stručnog tima, jednostavno da vidimo odakle počinjemo, koja je trenutna forma i koji je naš cilj. Na meni je sve da pratim, kako trenera Dragana Jovića, tako i kondicionog trenera, psihologa i nutricionistu i da se posvetim maksimalno pripremama što i jedva čekam“.

Kaže Milica, olimpijska šampionka iz Londona 2012. da je pandemija donela i njoj neke životne lekcije.
Sportski život je dosta 'brz'. Konstantno su tu treninzi, takmičenja novi izazovi i ciljevi. Nemaš mnogo vremena da obraćaš pažnju na stvari van sporta, da razmišljaš i na neki način procesuiraš sve što ti se dešava, da li je to poraz, pobeda ili nešto iz privatnog života. Nego uvek nastavljaš da radiš, ideš dalje, i spremaš se za novi izazov koji si zacrtao. Ovo što se dešava me je malo, da kažem, resetovalo. Pomoglo mi je da budem jos zahvalnija na stvarima koje imam i koje sam doživela, da raspoznam  prioritete u životu i radim na sebi i vidim gde sam napredovala, a gde nazadovala i šta želim da postignem“, ističe Milica Mandić.

Foto: Starspor


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara