Poslednja proba u Parizu

Vreme čitanja: 1min | ned. 05.01.20. | 09:55

Srbija na testu protiv Norveške

Na redu je poslednja provera, generalna proba za rukometaše Srbije pred start Evropskog prvenstva. Još bridi obraz od teškog poraza od Francuske u Mecu (40:26), ali danas je prilika da se utisak popravi, u drugom meču Zlatne lige protiv Norveške u Parizu (14.30).

Protiv Francuske selektor Nenad Peruničić je pružio šansu svima da se pokažu, a protiv Norveške bi trebalo da polako sužava minutažu pojedincima i da iskristališe startnu postavu i okosnicu ekipe, koja će nositi igru Orlova na šampionatu Evrope.

Izabrane vesti

Kapiten ekipe Nemanja Ilić veruje da će reprezentacija protiv Norveške pokazati mnogo bolje lice.
Čeka nas izuzetno teška utakmica, ali mi moramo da igramo našu igru i da budemo oprezniji u napadu, jer Norvežani igraju isto brzo, a mi ne smemo da im damo šansu da nas iskontriraju“, rekao je Ilić za Žurnal.

Norveška je pre dva dana, u prvom kolu Zlatne lige izgubila od Danske 28:26, ali ako im je za utehu, pobednici meča se ionako vode kao prvi favoriti za osvajanje titule na Evropskom prvenstvu.

I rivali reprezentacije Srbije igraju svoje završne pripremne utakmice. A, takođe ne blistaju na terenu. Hrvatska je u subotu uveče odigrala nerešeno sa Bosnom i Hercegovinom (33:33), dok je Crna Gora doživela debakl u okršaju sa Slovenijom (37:22).

Selekcija Belorusije, koja je ujedno prvi rival Srbije na Evropskom prvenstvu (9.1.) poslednju proveru je imala 30. decembra na turniru u Poljskoj, gde je osvojila prvo mesto.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara