Ivović u napadu (FIVB)
Ivović u napadu (FIVB)

Poraz težak dva boda, pozicija za OI i dalje dobra! Orlovi pretili Amerikancima, ali uzeli samo set

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 03:55

Srbija izgubila od SAD - 1:3

Delovalo je u nekim trenucima da odbojkaši Srbije mogu do velike pobede koja bi ih znatno približila olimpijskoj vizi, ali ipak ništa od toga... Uzeli su Orlovi Amerikancima set, pa je ovaj poraz težak samo dva boda - što bi značilo da je pozicija koju zauzimaju na FIVB rang listi i dalje dobra.

Rival koji zauzima visoko treće mesto slavio je u zanimljivom okršaju posle četiri seta - 3:1 (23:25, 25:15, 25:23, 25:14).

Izabrane vesti

Čini se da su Orlovi veliku šansu propustili u trećem činu u kome su imali vođstvo i plus pet - 10:5, a nešto kasnije i tri poena viška - 18:15. Dozvolili su preokret i dali krila protivniku koji je rutinski završio posao u četvrtom setu.

Najzapaženiji u Kolakovićevom rosteru bio je Dražen Luburić sa 18 poena, Pavle Perić je brojao do 17, a Marko Ivović do 14. Taj trio se sjajno nosio sa favoritom... A što se ostalih tiče - Podraščanin je stao na pet, Krsmanović, Jovović, Atanasijević i Nedeljković upisali su po dva.

(FIVB)(FIVB)

Kod Amerikanaca Tomas Džaške je bio najbolji sa 19 poena, dok su Metju Anderson i Tori Defalko doprineli sa po 16.

Povoljna stvar je što je Kuba doživela još jedan poraz - posle Holandije, slavila je i Italija - tako da je najveći konkurent Srbije za Olimpijske igre trenutno poljuljan i u zaostatku.

Jasno je da stvari mogu brzo da se promene, samim tim Srbija ne može da se osloni samo na poraze ekipa koje su oko nje na rang listi, nego mora i da pobeđuje. Naredna prilika je već sledeće noći u istom terminu od 2.00 časa protiv Argentine. A poslednji obračun u Otavi će imati sa domaćinom Kanadom u noći između nedelje i ponedeljka tačno u ponoć.

Trenutno Orlovi u Ligi nacija imaju skor od dve pobede i četiri poraza, što je dovoljno za 13. poziciju. Međutim, svi ipak mnogo više gledaju ka FIVB rang listi, nego ka tabeli komercijalnog takmičenja. Šanse da se odbrani trenutno deveto mesto i dalje postoje.

Na poslednjem trećem turniru u Ljubljani - koji će biti i presudan, Srbija će igrati sa Kubom, Turskom, Poljskom i Slovenijom. Taj duel sa Kubancima možda kad se sve podvuče i konačno donese poslednjeg putnika za Pariz.

PIŠE: Miljana ROGAČ



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara