(AFP)
(AFP)

Popravljanje utiska: Jovana dobila trku, veslaće u C finalu

Vreme čitanja: 1min | sre. 31.07.24. | 10:22

Evropska prvakinja prva na cilju u borbi za plasman od 13. do 24 mesta

Sad je samo pitanje plasmana. Imala je Jovana Arsić veliku šansu da se domogne A polufinala, da kasnije vesla za medalju na Olimpijskim igrama, međutim, posustala je u završnih 170 metara četvrtfinalne trke tokom utorka i presotrijila se u borbu za plasman od 13. do 24. mesta.

U sredu jutro je srpska predstavnica popravila utisak i zabeležila pobedu koja joj garantuje plasman u C finale. U konkurenciji šest takmičarki, Jovana je završila prva, trijumfovala rezultatom 7.44.60 i tako će imati šansu da u skifu bude 13. Naravno, ako pobedi i u, za nju, poslednjoj trci na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izabrane vesti

Pravila su takva da prve tri devojke odlaze u C finale, a druge tri u D finale. Jovana je pobedila i sad je čeka ta utešna trka, jer je još juče izgubila šansu se da bori za medalju. Iza naše olimpijke su završile Nina Kostanjsek (Slovenija, 7.48.86) i Beatriz Tavareš (Brazil, 7,49,96) i one idu u C finale. U D finalu će se takmičiti Alehandra Alonso (Paragvaj, 7.56.50), Džoani Delgaso (Filipini, 8.00.18) i Fatemeh Madžalatoprahale (Iran, 8.06.23).

Podsećamo, u aprilu je Jovana Arsić trijumfovala na Prvenstvu Evrope u Segedinu, prošle godine je bila treća na Bledu i na osnovu tih rezultata je i te kako imala pravo da se nada boljem učinku u Parizu.

Na prethodnim Igrama, u Tokiju 2021, Arsićeva je takmičenja okončala kao 15. u konačnom poretku.


tagovi

VeslanjeJovana ArsićPariz 2024Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara