Poljska impresivna, Slovenija raštimovana, Rusija razigrana

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.09.19. | 09:13

Derbi ove runde u Ljubljani i Apeldornu

Nokaut faza. Prava na popravni više nema. Srbija posle odličnih izdanja u grupnoj fazi danas ima posla sa Češkom, a u drugom meču osmine finala u Antverpenu,  sastaju se Belgija i Ukrajina. Domaćin je favorit, ali bi Ukrajina mogla da namuči jednog od četiri organizatora Evropskog prvenstva. Belgijanci imaju četiri pobede i poraz od Srbije u grupnij fazi, dok su Ukrajinci ostvarili tri trijumfa i dva ubedljiva poraza u Grupi D od favorita Poljske i Holandija sa po 3:0.

Francuska ne bi trebalo da ima problema u Nantu protiv Finske. Dobra vest za Trikolore je da se najbolji igrač Ervin Ngapet oporavio od povrede mišića i da je bio odličan protiv Italje u poslednjem meču grupne faze koji je domaćinu doneo prvo mesto i lakše rivale u nastavku takmičenja. Primač servisa Zenita iz Kazanja je imao 15 poena na tom duelu. Prva tri meča na šampionatu je propustio, dok je protiv Bugarske malo igrao.

Izabrane vesti

Branilac krune od pre dve godine iz Krakova Rusija bila je ubedjiva u grupnoj fazi, a Grčka teško može da parira razigranoj Zbornaji koju predvode Maksim Mihajlov, Dmitri Volkov i Jegor Kljuka. Derbi meč igra se u sigurno dupke punim Stožicama gde domaćin igra protiv Bugarske. Nisu Slovenci briljirali na šampionatu iako su im davane dobre šanse za visok plasman pred svojim navijačima. Poraz od autsajdera Severne Makedonije je dokaz da ne štima mnogo toga u selekciji koja je bila potencijalno iznenađenje EP, a koju vodi sa klupe italijanski stručnjak Alberto Đulijani.

Domaćina predvodi Tine Urnaut, prošle sezone igrač Modene, dok sve u reprezentaciji naših istočnih suseda zavisi od raspoloženja korektora Cvetana Sokolova, prošle sezone igrača šampiona Evrope Lubea, a od naredne uzdanice ruskog Zenita iz Kazanja. On postiže u proseku 5.53 poena po setu. Ključ pobede Slovenaca, koji su blagi favoriti, leži u zaustavljanju bugarskog bombardera.

Dvostruki uzastopni šampion sveta Poljska imaće lakši trening protiv Španije. Impresivno deluje četa belgijskog stručnjaka Vitala Hejnena koja je još pojačana sa velikom zvezdom Vilfredom Leonom, rođenim Kubancem kome je ovo prvo veliko takmičenje u crveno-belom dresu. Radi se po mnogima o najboljem odbojkašu današnjice, koji je dodatno ojačao reprezentaciju koja je prošle godine dominantno stigla do krune prvaka sveta u Italiji. Poljaci su dosad izgubili samo set na Evropskom prvenstvu.

Neizvesno bi trebalo da bude u komšijskom duelu Nemačke i Holandije u Apeldornu. Lale su domaćini i mogli bi da slave jer su Nemci u lošoj formi. Izabranici selektora Andree Đanija ostvarili su tri poraza u grupnoj fazi. Ne igraju ni približno dobro kao pre dve godine kada su bili vicešampioni Evrope.

KVOTE ZA OSVAJAČE EP

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 16:00 8412 EP Netherlands - Germany ki 1 1,95
Sub 20:30 8417 EP Slovenia - Bulgaria up više (180.5) 1,75
Sub 20:30 8418 EP Belgium - Ukraine ki 1 1,22
Ukupna kvota4,16

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠE – OSMINA FINALA

Subota

ANTVERPEN (BELGIJA)
17.30: (1.05) Srbija – Češka (7.70)
20.30: (1.22) Belgija – Ukrajina (3.80)

NANT (FRANCUSKA)
19.30: (1.02) Francuska – Finska (9.90)

LJUBLJANA (SLOVENIJA)
17.30: (1.02) Rusija – Grčka (9.90)
20.30: (1.55) Slovenija – Bugarska (2.29)

APELDORN (HOLANDIJA)
16.00: (1.95) Holandija – Nemačka (1.75)
20.00: (1.02) Poljska – Španija (9.90)

Nedelja

NANT (FRANCUSKA)
17.00: (1.03) Italija - Turska (9.00)

*** kvote su podložne promenama

FotoCEV


Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara