(©volleyballworld.com)
(©volleyballworld.com)

Počela Liga nacija: Holanđanke uzele tri boda i malo se približile Olimpijskim igrama

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.05.24. | 18:21

Lale lako savladale Bugarke na otvaranju - 25:14, 25:20, 25:22

Počela je Liga nacija, ujedno i borba za Olimpijske igre. Jedan korak bliže Parizu od danas su odbojkašice Holandije, ali svakako ih čeka još mnogo prepreka do cilja...

Lale su na otvaranju komercijalnog takmičenja lako savladale Bugarke u Antaliji - 3:0 (25:14, 25:20, 25:22).

Izabrane vesti

Naime, poznato je od ranije da će do poslednjih viza odbojkaške selekcije moći da stignu preko rang liste - a da bi zauzele povoljnu poziciju moraju da pobeđuju u Ligi nacija.

Do sada su kvalifikovane Francuska kao domaćin, Dominikanska Republika, Srbija, Turska, Brazil, Amerika i Poljska (šest ekipa uzelo vize u kvalifikacijama). Još pet mesta će popuniti najbolje rangirane selekcije sa kontinentata koji nemaju predstavnike, pa onda i najbolje ekipe sa svetske rang liste.

Holandija je trenutno na poziciji koja vodi u Pariz, ali će morati Lale žestoko da se oznoje kako bi na njoj i ostale. Već prekosutra ih čeka Turska, potom Poljska, pa Nemačka...

Prvi rival u Antaliji bio je ujedno i najlakši. Do prve pobede predvodila ih je Seleste Plak sa 12 poena. Bile su Holanđanke u napadu mnogo dominantnije, ali treba pomenuti i da su im rivalke u velikoj meri pomogle. Bugarke su napravile čak 23 greške i tako skoro set poklonile protivnicama. Holanija na drugoj strani igrala veoma disciplinovano - pa je pogrešila samo devet puta.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE

Utorak

Bugarska - Holandija 0:3

19.00: Italija - Poljska

22.30: Kina - Južna Koreja


tagovi

Liga nacija za odbojkašicefivb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara