„Petica“ za naše devojke! Srbija ohladila i Tursku

Vreme čitanja: 1min | čet. 29.08.19. | 21:21

Sledeća je Rumunija

Sa pet pobeda u isto toliko mečeva, odbojkašice Srbije su opravdale status favorita u grupi na EP u Turskoj i dominantno se plasirale u nokaut fazu

Svetske i evropske šampionske su danas posle preokreta ohladile i domaćina Tursku i sa pobedom 3:1 (23:25, 25:19, 25:22, 25:22) zadržale prvo mesto u grupi i stoprocentan učinak. Osim domaćeg terena, Turska je i po kvalitetu važila za najtežeg rivala u grupi, ali su naše devojke još jednom pokazale da im nema ravnih.

Izabrane vesti

Uz vrlo spornu sudijsku odluku na 23:23, Turska je osvojila prvi set, ali je kasnije sve došlo na svoje mesto. Terzić je igrao sa najjačom postavom i bilo je samo pitanje kada će naše da prorade. Tijana Bošković se raspucala sredinom drugog seta, prelomila ga u našu korist i Srbija je krenula ka preokretu. U trećem setu je Brankica Mihajlović sa nekoliko sjajnih napada bila faktor odluke, da bi Tijana Bošković u četvrtom setu pokazala zašto je najbolja na svetu i donela pobedu Srbiji. Tijana je meč završila sa 20 osvojenih poena, Brankica je osvojila jedan manje.

Srbija odbranu trona nastavlja u osmini finala protiv Rumunije gde je veliki favorit. Meč se igra u Ankari u nedelju, a četvrtfinalu nam je projetkovani rival Bugarska ili Azerbejdžan.  

(FOTO: CEV)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara