Peruničić pred EP: Cilj je drugi krug, ali možemo i više od toga

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.12.19. | 14:53

Povrede golmana muče Orlove

Ženska rukometna reprezentacija Srbije je na korak od plasmana na Olimpijske igre, a slične slove ima i muška. Uoči Evropskog prvenstva, koje će početi 9. januara, selektor Nenad Peruničić otkriva da je cilj njegovog tima plasman u drugu fazu turnira, ali dodaje da je ubeđen kako Orlovi mogu i više od toga.

Rukometaši se pripremaju u Kovilovu, ali u oslabljenom sastavu, jer su kalendar evropskih liga i povrede desetkovale reprezentaciju Srbije.
Nismo kompletni od početka priprema. Cupara se juče priključio, Ilić u ponedelja, ali navikli smo. Povrede su sastavni deo sporta. Čekamo momke koji nastupaju u Bundesligi. Sve ide po planu, imamo sjajne uslove u Kovilovu. Bitno je da budemo zdravi. Primarni cilj je da prođemo u drugi krug, a moje mišljenje je da ovi momci mogu i više od toga“, rekao je Peruničić.

Izabrane vesti

Najveći problem za Orlove su povrede golmana. Dejan Milosavljev je operisan i neće ići na Evropsko prvestvo, a iz sastava je ispao silom prilika i Todor Jandrić.
Nikada momci sa povredama kod mene nisu igrali. Neću da neko ugrozi zdravlje, koliko god da je važan, ne želim da mučim ni sebe ni povređenog igrača na taj način. Imamo dva golmana, nismo u situaciji da dopunjujemo spisak, čekamo Tibora Ivaniševića da se priključi. Nikada sa kvalitetom golmana nismo imali problem“.

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa Hrvatskom, koja je favorit, kao i Belorusijom i Crnom Gorom.
Poslednjih nekoliko prvenstava Belorusija je redovan učesnik, opasna i dobra ekipa, pokrivena na svim pozicijama. Nekoliko rukometaša igraju zajedno tokom cele godine u klubu, to smo nekada i mi imali. Svakako da njih najviše analiziramo, prve dve utakmice odrediće dalji tok. Hrvatsku dobro poznajemo, znam šta sve mogu, dok je Crna Gora mlada ekipa, u naletu posle pobede nad Danskom u kvalifikacijama. Jak cenim sve selekcije, sa velikom pažnjom prilazimo svim protivnicima“.

Do početka prvenstva ostale su dve nedelje. Rukometaši Srbije će za vikend igrati pripremne mečeve sa Egiptom, u Beogradu (28.12.) i u Nišu (29.12.), a potom sledi nastup na turniru Zlatne lige u Mecu i Parizu, gde će Orlovi igrati sa Francuskom i Norveškom.

Foto: rss.org.rs

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara