Uroš Kojadinović (©MN Press)
Uroš Kojadinović (©MN Press)

Partizan u Šumicama srušio učesnika Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.08.23. | 08:38

Crno-beli bolji od Eurofarm Pelistera u prijateljskom meču – 31:30

Posle Butela iz Skoplja, koji je pobeđen sa 37:28 na Banjici, još jedan trijumf rukometaša Partizana u prijateljskim mečevima. U subotu uveče u Šumicama pao je i prvak Makedonije, učesnik Lige šampiona, Eurofarm Pelister – 31:30 (18:11)

Najbolji u timu Đorđa Ćirkovića bio je srpski reprezentativac Uroš Kojadinović, strelac šest pogodaka. Za tim iz Bitolja od ove godine igra Uroš Borzaš, dok je zimus u redove tima iz Bitolja stigao nekadašnji igrač crmo-belih Darko Stevanović.

Izabrane vesti

Partizan u narednu sezonu ulazi u znatno promenjenom sastavu u odnosu na prethodnu. Imaće ubedljivo najmlađui tim u Superligi. Perjanice tima biće starosedeoci Uroš Kojadinović, kapiten Mladen Šotić i Ivan Mićić.

Vicešampion Srbije ovog leta je doveo Ćirkovića za trenera umesto Darija Krželja. Partizan je dosad predstavio petoricu novajlija, golmana Dimitrija Jelića (Crvena zvezda), bekove Nikolu Kovačevića (Vojvodina), Nemanju Peštića (Sloga Doboj) i Luku Barjaktarovića (Sloboda Tuzla), kao i grčkog pivomtena Jorgosa Markatatosa (Dukas). Došla su i dvojicu mladih Crnogoraca, Janko Kustudić i Đorđe Šljukić.

Crno-beli tabor su napustili levi bekovi Stefan Petrić (Vardar), Nemanja Milovanović, golman Andrej Trnavac (Vojvodina) i dvojica pivotmena, Vuk Lazović i Martin Varga (Slovan Ljubljana). Višemesečnu pauzu zbog operacije ligamenta kolena čeka kapitena Nikolu Zečevića.

Naredne sezone Partizan čeka i obaveze u Evropi u EHF kupu, a rival u drugom kolu je bolji iz dvomeča grčkog Diomidisa i islandskog Hafnarfjerdura.



tagovi

RK PartizanRK Pelister

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara