Prvi fudbaler koji se pobunio protiv Lukašenka: Zažaliće zbog ovoga! Predsednikov govor nema efekta

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.04.20. | 12:59

„Gledajte snimke utakmica Atalante i Sitija, a ne belorusku ligu“, savetuje Leonid Slucki

Prvo je pozvao narod da peru ruke, piju votku, obavi setvu i takozvanom „traktor terapijom“ prkosi virusu korona. Onda se i sam Aleksandar Lukašenko pojavio u dvorani i odigrao partiju hokeja na ledu, u nameri da pokaže kako se ne plaši epidemije COVID-19. Još je dodao: „bolje umreti stojeći, nego živeti na kolenima“.

Sve u nameri da ohrabri stanovnike Belorusije. Ne bi se reklo da je uspeo. Bar ne još. Lider nekadašnje sovjetske republike dobio je i prvog oponenta iz sveta sporta, jer se jedan fudbaler odvažio da mu kaže kako sve vreme – greši.

Izabrane vesti

U pitanju je Gabrijel Ramos, Brazilac nedavno pristigao u Torpedo iz gruzijskog Batumija.
Predsednikov govor nije imao efekta. Ne slažem se sa rečima Lukašenka i nadam se da će zbog njih zažaliti. Mislim da bi prvenstvo trebalo prekinuti, jer je situacija teška. Pošto nije prekinuto, bar bi Vlada i FS Beloriusije trebalo da stave situaciju pod kontroliu, moraju da budu svesni da izlažu ljude opasnosti. Samoizolacija je važan metod suzbijanja širenja virusa korojna. Nadam se da će narod to razumeti. Brinite o sebi“, poručio je krilni napadač.

U ovom trenutku deluje da je narod spreman da posluša sportiste i(li) razum, makar to značilo i da se suprotstavlja dugogodišnjem vladaocu. Otuda samo 470 gledalaca na Borisov areni, na meču BATE – Ruh (negativan rekord kluba), u okviru trećeg kola prvenstva. Jedinog u Evropi koje se igra dok traje pandemija. Na stadionu koji može da primi oko 13.000 navijača to je brojka na nivou statističke greške.
Igramo za sve one koji gledaju meč, bilo uživo, bilo u prenosu“, napominje Kiril Ališevski, trener BATE-a i dodaje da razume one što ne dolaze  na stadion. „Ne postoji ništa vrednije od ljudskog zdravlja i života. Ako postoji pretnja, moramo da odgovorimo. Mi smo na neki način „vezani“, ne možemo tek tako da odbijemo da istrčimo na teren. Najveći teret odgovornosti snose lekari, uživaju moje ogromno poštovanje. Znamo da ishod neće uvek biti pozitivan, ali mi možemo samo da igramo i emitujemo pozitivne emocije“.

Verujemo da bi drugačije govorio da nije Belorus. Pout Brazilca Ramosa, možda. Ili eventulano čuvenog Leonida Sluckog, sada u ulozi šefa struke ruskog Rubina, kome teško pada što se pojedinci oduševljavaju načinom na koji njegove komšije prkose krizi.
Pre bih gledao polufinale takmičenja pevačkih talenata nego fudbalski prenos iz Belorusije. Iako moj učenik Vitaliji Kazanjcev radi kao trener u Smolevišu stvarno nisam pratio nijedan meč beloruskog prvenstva. U ovoj situaciji opredelio bih se za snimke utakmica Atalante ili Mančester Sitija. Baš me zanima u čemu je poenta gledati Beloruse, kad ima toliko drugog kvalitetnog sadržaja na dohvat ruke“, savetuje Slucki.

Inače, u Belorusiji su, prema poslednjim podacima, 394 osobe inficirane virisom korona, pet ljudi je preminulo, a oporavilo se 41.
Dobar je beloruski šampionat. Samo uključite prenos utakmica i mirno spavajte“, sarkastično je poručio Andrej Aršavin, nekadašnja zvezda ruskog fudbala.

Bez obzira za zamerke, prvenstvo Belorusije se nastavlja. Danas su na programu tri utakmice, a ponudu Kladionice MOZZART možete pogledati OVDE.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara