(OK Crvena zvezda)
(OK Crvena zvezda)

Osvajačice Kupa silne i u prvenstvu: Crvena zvezda u finalu plej-ofa

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.03.22. | 17:33

Crveno-bele sa 2:0 u seriji izbacile ekipu Jedinstva iz Stare Pazove

Osvojile su Kup, pa onda žestoko krenule u napad na duplu krunu. Odbojkašice Crvene zvezde su preskočile prve dve prepreke u plej-ofu i rezervisale kartu za finale. U četvrtfinalu su izbacile Partizana sa 2:0, a u polufinalu istim rezultatom u seriji eliminisale Jedinstvo.

Prvu utakmicu su dobile u Staroj Pazovi - 3:1, a danas su pred svojim navijačima na Banjici počistile sa terena rivalke i sada su im tri pobede potrebne da dođu do još jednog trofeja - 3:0 (25:16, 25:21, 25:18). Za titulu će se boriti sa pobednikom drugog polufinala u kome se sastaju Ub i Železničar.

Izabrane vesti

Danas je u pobedničkom sastavu najraspoloženija bila Jelena Lazić sa 17 poena, a pratila je Dajana Bošković sa 14. Jelena Delić je nanizala 11, a Ana Živojinović završila meč sa devet. U ekipi Jedinstva na oproštaju od ove sezone Tamara Miljević je upisala 11, a Veronika Đokić deset poena.

Brzo su crveno-bele pokazale da se na njihovom terenu one pitaju za sve. Bile su veoma dominantne u prvom setu, bolje u svim elementima igre pa im protivnice ništa nisu mogle. Bojana Drča je razigrala celu postavu, a posebno udarne igle Dajanu Bošković i Jelenu Lazić. Sve je funkcionisalo kako su domaće želele, dok na drugoj strani Pazovčanke nisu uspevale da im priprete. Veronika Đokić je pokušavala, ali sama ništa nije mogla. Taj period je ubedljivo pripao domaćinu – 25:16.

Borba se malo rasplamsala u nastavku, bilo je mnogo lepih poena – dobrih odbrana, snažnih blokova i servisa. Ali, i dalje su glavnu reč vodile devojke u crveno-belim dresovima. Uzdanice Jedinstva Tamara Miljević i Branka Tica su pronašle pravi ritam, ali im je uporno stizao odgovor sa druge strane. Zvezda je ponovo na vreme napravila razliku, pa je mirno dočekala završnicu u kojoj je overila osvajanje i drugog seta – 25:21.

Početak trećeg čina protekao je potpuno u znaku Jelene Delić. Mlada igračica Crvene zvezde koja pokriva poziciju srednjeg blokera je ređala uspešne napade, efikasne blokove i precizne servise. Zahvaljujući njoj brzo je na semaforu zasijala lepa razlika za domaće – 8:4. Nastavile su istim koracima Ana Živojinović, Jelena Lazić, Isidora Rodić - pa je vrlo brzo vođstvo iznosilo velikih 16:8. Pazovčanke su davale znake života, želele su da se igra još malo, ali je prednost Zvezde bila prevelika. Sigurna pobeda je vrlo brzo overena.

POLUFINALE SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Crvena zvezda - Jedinstvo 3:0 (prvi meč 3:1)

19.00: Ub - Železničar (prvi meč 2:3)

*u finale prolazi ekipa koja prva dođe do dve pobede


tagovi

ŽOK Crvena zvezdaŽOK Jedinstvo Stara PazovaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara