Dinamik juri poslednji voz za treće mesto, derbi fenjeraša u Valjevu

Vreme čitanja: 4min | pet. 21.02.20. | 09:32

Dunav želi da potvrdi brejk iz Čajetine protiv Napretka

I dok Sloboda i Borac nastavljaju borbu za titulu u nacionalnom šampionatu, na drugom kraju tabele vodi se žestoka borba za opstanak. Problem pravi aktuelna situacija na Jadranu, jer će se tek po kompletiranju sezone tamo tačno znati koliko timova napušta prvi rang.

Naime, po pravilu dve najslabije ekipe na kraju sezone napuštaju takmičenje. Međutim, može se desiti da će „dole“ samo jedna (ako Borac ode u ABA ligu, a Mega se zadrži u istoj), ali i da tri ekipe ispadnu u niži rang (ako Borac propusti priliku da se plasira u ABA ligu i Mega ispadne u ABA 2 ligu). I dok je Vojvodina zakucana za dno tabele sa samo pet pobeda i čini se da je svoje „odsvirala“, čak pet timova ima skor od sedam pobeda i 14 poraza, što situaciju maksimalno komplikuje.

Izabrane vesti

Sprema se slavlje u Užicu
Nenad Nerandžić: Pobedu protiv Vršca moramo zaslužiti

Vršac ima najteži posao na gostovanju čačanskom Borcu, ništa lakše neće biti OKK Beogradu u Užicu, ali će zato Tamiš pred svojim navijačima pokušati da nastavi seriju od dve pobede protiv Zlatibora iz Čajetine, koji je minulog utorka odigrao katastrofalnu utakmicu protiv Dunava, verovatno i najgoru od početka sezone. Ostaje da li će to biti dodatni motiv za „popravni“.

Dakle, Tamiš će u svom „Strelištu“ igrati veoma važan okršaj sa Zlatiborom, znajući da ih on može pogurati ka opstanku (18.00). Pančevci do kraja imaju povoljan raspored, pa se čini da bi u poslednjem trenutku mogli da uhvate voz koji ih drži u Košarkaškoj ligi Srbije.

Košarkaši Bojana Jovičića nakon ove utakmice igraju sa Metalcem u Valjevu, da bi nakon toga dočekali Napredak iz Aleksinca i Vršac u Pančevu, a između ta dva susreta uslediće i duel Dinamiku, koji će biti možda i najteži ispit od svih. No, pojačani Džaridom Roudsom i Didžejom Fenerom, uz sve raspoloženijeg Aleksu Čabrila, čini se da Pančevci imaju čemu da se nadaju.

Sledeći na redu je Dunav iz Starih Banovaca, koji će igrati protiv jednog od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg šampionata, Napretka iz Aleksinca (20.00). I njima bi pobeda na ovom susretu dosta značila, uzimajući u obzir da su se u poslednjem kolu „probudili“ na Zlatiboru.

Naravno, momci Nebojše Raičevića pokušaće da im dodatno pomrse planove, pošto se i sami bore za što bolju poziciju na tabeli pred start Superlige. Čini se da su plasman u drugu fazu takmičenja obezbedili, samo je pitanje sa kojeg će se mesta tamo i naći. Sa druge strane, Dunav predvođen odličnim Lukom Mitrovićem će morati da „zasuče“ rukave u ovih poslednjih pet kola.

Što se njihovog rasporeda do kraja sezone tiče, ni on nije previše težak, odnosno tu se nalazi dosta utakmica koje se „mogu“ dobiti. Nakon ovog meča sledi im gostovanje Vršcu, a potom dočekuju Kolubaru i Novi Pazar u poslednjem kolu, između toga je na programu važan duel protiv OKK Beograda na Voždovcu.

Metalac ima „zicer“ na svom terenu protiv skoro pa otpisane Vojvodine, koja je izgleda izgubila svaku nadu da bi mogla da sačuva prvoligaški status. Naravno, Lale do kraja ne treba otpisivati i pobedom u Valjevu mogli bi da se vrate u život (19.30).

Ali teško da će Metalac ovde dozvoliti veće iznenađenje. Jednostavno, to ne bi ni smeo da dozvoli, pošto do kraja ima možda i najteži raspored od svih koji se nalaze u borbi za opstanak, zajedno sa OKK Beogradom. Tako narednog ponedeljka dočekuju Tamiš, a onda gostuju Dinamiku, da bi im potom na noge došla užička Sloboda. Za poslednje kolo ostavljeno je gostovanje u Zemunu protiv Mladosti.

Kad smo kod Zemunaca, oni će u matineu dočekati Kolubaru, u duelu dva tima koja su svoje „brige“ prebrinula i do kraja igraju samo za što bolji plasman pred start Superlige (13.00). Baš zbog toga bismo mogli da gledamo zanimljivu utakmicu, sa velikim brojem poena, što je stil koji gaje oba sastava.

Za kraj smo ostavili veliki derbi između Dinamika i Novog Pazara, koji će faktički odlučivati o tome ko će se naći na trećem mestu na tabeli na kraju sezone (18.00). Ta pozicija mogla bi da donese i mesto u ABA 2 ligi na kraju sezone, ali će i o tome odlučiti Borac i Mega, na osnovu svog plasmana na Jadranu.

Domaći u meč ulaze nakon šokantnog poraza od OKK Beograda na Voždovcu, dok se gosti nalaze u odličnoj seriji od četiri uzastopne pobede, kojom su i izbili na treće mesto na tabeli. S obzirom da su u prvom delu sezone slavili pred svojim navijačima, gledaće da na Novom Beogradu „ostanu“ na manje od šest razlike.

KLS – 22. kolo

13.00: (1,70) Mladost Zemun (14,50) Kolubara (2,30)
18.00: (1,35) Dinamik (16,0) OKK Novi Pazar (3,50)
18.00: (2,30) Tamiš (14,50) Zlatibor (1,70)
19.00: (1,05) Sloboda Užice (27,0) OKK Beograd (10,00)
19.00: (1,85) Borac Č. (-18,5) Vršac (1,85)
19.30: (1,55) Metalac Valjevo (14,50) Vojvodina (2,70)
20.00: (1,80) Dunav (14,50) Napredak A. (2,15)

* Kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara