Oslabljena Srbija sprema novo iznenađenje

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.09.19. | 13:40

U nedelju (10.00) protivnik evropskim i svetskim šampionkama je Rusija koja je na Svetski kup u Japan stigla u najjačem sastavu sa prvom zvezdom Natalijom Gončarovom

Nema selektora Zorana Terzića i pet najboljih odbojkašica sa Evropskog prvenstva u Ankari, ali Srbija je još jednom pokazala da je supersila. Doduše, na Svetskom kupu u Japanu ne možemo da se borimo za prvo mesto, ali možemo da namučimo favorite koji su na Svetski kup u Japan stigli sa najjačim adutima.

Evropske i svetske šampionke pružile su žestok otpor Brazilu i SAD, lako pobedile autsajdere Keniju i Argentinu, a onda su iznenađujuće u petom kolu slavile protiv jake Holandije posle preokreta i pet setova. Posle dva dana pauze, takmičenje se nastavlja u nedelju. Srbija je prvih pet utakmica igrala u Hamamacuu, a sada se preselila u Tojamu. Rival u nedelju od 10 časova biće Rusija.

Izabrane vesti

Ruskinje su u krizi poslednjih godina, nisu više selekcija koja vodi glavnu reč u Evropi i svetu. U Japanu su šampionke Evrope iz 2015. godine stigle u najjačem sastavu, sa Natalijom Gončarovom, Ksenijom Parubets, Irinom Voronkovom, Jekatarinom Efimovom, Irinom Korolovom... Ostvarene su četiri pobede, dok su glatko poražena od Kineskinja sa 3:0.

Posle prvih pet kola na čelu su se izdvojile Kina i SAD. Te dve reprezentacije verovatno će da se bore za titulu. Srbija je u grupi selekcije koje pucaju na treću poziciju, a tu su još Brazil, Holandija, Rusija i Japan.

Iako Ruskinje imaju ulogu favorita, Srbija nije bez šansi. Na ovom takmičenju briljira Ana Bejlica, koja odlično menja startnog korektora Tijanu Bošković, koja je dobila zasluženu pauzu. Perjanice naše reprezentacje u Japanu su i Bianka Buša i Mina Popović, dve odbojkašice koje su bile u startnoj postavi na EP kada je odbranjeno zlato. Tu je i iskusna Jelena Blagojević, a dolaze i mlade snage Bojana Milenković, Slađana Mirković, Maja Aleksić, Katarina Lazović...

Derbi meč je duel Kineskinja i Brazilki, mada na ovom Svetskom kupu selekcija iz Južne Amerika igra veoma loše iako je stigla sa glavnim adutima Gabi Gimaraeš, Fabijanom, Anom Betaris Koreom. Olimpijske šampionke iz Rija gaze na Svetskom kupu. Džu Ting i drugarice nisu dosad izguble ni set i samo Amerikanke mogu da im pariraju.

Podsetimo, na ovo takmičenje evropske i svetske šampionke otišle su bez zlatnog selektora Zorana Terzića (menja ga jedan od pomoćnika Aleksandar Vladisavljev) i pet najboljih igračica sa nedavno završenog Evropskog prvenstva u Ankari – Tijane Bošković, Maje Ognjenović, Brankice Mihajlović, Stefane Veljković i Silvije Popović.

Sistem takmičenja je takav da se igra 11 kola, svako sa svakim. Titulu od pre četiri godine brani Kina, dok je Srbija bila druga, a SAD treće.

SVETSKI KUP ZA ODBOJKAŠICE (JAPAN) – 6. KOLO

Nedelja
04.00: (1.12) Južna Koreja – Argentina (5.30)
05.30: (1.02) Dominikanska Republika – Kenija (9.90)
07.00: (9.90) Kamerun – Holandija (1.02)
08.00: (1.05) Kina – Brazil (7.70)
10.00: (1.30) Rusija – Srbija (3.20)
12.20: (7.70) Japan – SAD (1.05)

*** kvote su podložne promenama

Foto: FIVB


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara