Hulio Velasko (Reuters)
Hulio Velasko (Reuters)

Oproštaj olimpijskog šampiona od čuvenog Šveđanina: Ostaje u sećanju kao veliki vođa

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.08.24. | 15:42

Hulio Velasko uputio poslednji pozdrav Sven Goranu Eriksonu

Fudbalska legenda Sven Goran Erikson preminula je u 76. godine posle duge i teške borbe sa rakom pankreasa. Sportski radnici širom sveta opraštaju se od čuvenog Šveđanina, a poslednji pozdrav uputio mu je i odbojkaški trener Hulio Velasko.

Selektor ženske reprezentacije Italije prisetio se, između ostalog, i zajedničke saradnje.

Izabrane vesti

"Sa Svenom sam radio 1999. godine kada sam prvi put i stekao iskustvo u svetu fudbala, kao menadžer. On je tada, baš kao i sada, bio osoba koja je uradila mnogo korisnih stvari za sport i život onih koji su imali sreće da ga upoznaju", istakao je Velasko.

Apostrofirao je Velasko i u kakvom sećanju mu je ostao bivši strateg Degerforša, Geterborga, Benfike, Rome, Fiorentine, Sampdorije, Lacija, Mančester Sitija, Lestera, Gvangžua, Šangaja, Šenžena, Engleske, Meksika, Obale Slonovače i Filipina.

"Što se tiče mene, a verujem da su i drugi ubeđeni u isto, pamtiću ga kao dobru osobu, odličnog vođu i trenera", zaključio je olimpijski šampion iz Pariza.

Na taj način je i jedna legenda odala počast drugoj. Podsećanja radi, Velasko je nedavnom medaljom u prestonici Francuske dodatno obogatio i kompletirao trofejnu riznicu. Sada u svojoj radnoj biografiji može da se pohvali najsjajnijim odličjima na svim najvećim takmičenjima, pošto je prethodno više puta zagospodario Evropom i svetom.


tagovi

Sven Goran EriksonHulio Velasko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara