Bernat Sanauha (©Reuters)
Bernat Sanauha (©Reuters)

Opalile španske puške: Australijanci glineni golubovi, obarao ih Munaris

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.24. | 11:49

Crvena furija pobedom otvorila vaterpolo turnir – 9:5

Dočekali su na Iberijskom poluostrvu da verovatno najveća sportska nacija ponovo ima moćnu vaterpolo reprezentaciju, da je konstantno u borbi za medalje i, što je još važnije, da ih osvaja. Španci su postali svetski prvaci, takođe i evropski, ali na Olimpijskim igrama odličjem se nisu okitili još od kraja prošlog veka. Mogli bi to da urade u Parizu.

Glavni su favoriti uz Mađarsku da se nađu na pobedničkom podijumu, a vatrepolo turnir otvorili su autoritativno, ostvarili su ubedljivu pobedu – 9:5. Opalile su španske puške, Australijanci su bili glineni golubovi, a najbolji strelci najkvalitetniji igrači koje David Martin ima.

Izabrane vesti

Očigledno da je Alberto Munaris konačno zalečio bolna leđa, jer znao je španski selektor da ga poštedi protiv slabijih rivala u grupnama velikih takmičenja. Toga nije bilo protiv Australije, a on je podsetio na izdanja od pre nekoliko godina kada je bio zdrav i prav, kada je Srbiji zadavao velike probleme u eliminacionim utakmicama.

Tri puta je zatresao protivničku mrežu Alberto Munaris, bio je najefikasniji akter meča. Podelio je i asistenciju, a obilatu pomoć u napadu imao je od Alvara Granadosa i veterana Felipea Peronea. Obojica su dala po dva gola, a Brazilac je takođe tri namestio. Sve skupa i više nego dovoljno da Crvena furija bez većih poteškoća dođe do pobede na premijeri.

Unaj Agire je upisao 11 odbrana, opredelio se David Martin da mu bude prvi izbor, a ne Eduardo Lorio. Imao je posla, ali nisu to bili šutevi koji su ga terali da izvuče najbolje iz sebe. U izostanku Luka Paviljara, najboljeg igrača Australije, najčešće su šutirali Miloš Maksimović i Džejkob Merčep, međutim, procenti šuta bili su izuzetno slabi – 3/13! Jedino je Angus Lambi uspeo da namuči Špance, oba šuta je realizovao.

OLIMPIJSKI TURNIR ZA VATERPOLISTE – 1. KOLO:

Nedelja

GRUPA A

15.00: (1.45) Italija (8.00) Amerika (3.60)

16.35: (1.40) Hrvatska (8.00) Crna Gora (4.00)

21.05: (15.0) Rumunija (18.0) Grčka (1.02)

GRUPA B

Australija – Španija 5:9

12.05: (1.15) Srbija (10.0) Japan (8.00)

19.30: (6.75) Francuska (9.00) Mađarska (1.20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024Vaterpolo reprezentacija AustralijeVaterpolo reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara