Moguće otkazivanje kvalifikacionih turnira u košarci, Srbija ide u Tokio ako se primene obe ideje u opticaju

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.03.20. | 12:46

FIBA još uvek, ipak, ne odustaje od organizacije nadmetanja

Virus korona napravio je ogromne probleme za sve povezane sa svetom košarke. Mnoge lige su otkazane, utakmice su pomerene, što u pitanje dovodi i način na koji će se okončati tekuća sezona širom Starog kontinenta. Naravno, to baca senku i na kvalifikacione turnire za Olimpijske igre koje treba da se održe u Tokiju.

FIBA za sada još uvek ne odustaje od organizacije kvalifikacija, mada se u poslednje vreme sve više pominju alternativne ideje na osnovu kojih bi bili proglašeni učesnici završnog turnira. Pisali smo pre par dana da bi za Srbiju veliki problem predstavljala činjenica koja kaže da bi naša zemlja ušla u kvalifikacije bez NBA zvezda. Sezona u SAD bi se nastavila baš u vreme kada je planirano održavanje kvalifikacija.

Izabrane vesti

16.00: TURSKA NE ODUSTAJE OD KOŠARKE - (1,55) KONJA (14,5) MANISA (2,70)

Ovako, MOK je održao sastanak u Lozani sa predstavnicima svih federacija, te kako prenose Tutosport i Sportando, data je ideja da se reprezentacije za Olimpijske igre kvalifikuju na osnovu završnog poretka na minulom Svetskom prvenstvu održanom u Kini. Druga opcija je da se to odredi na osnovu FIBA rang-liste, što je u drugom planu.

Još uvek nije donesena konačna odluka, ali ukoliko bi se to desilo, onda bismo u Tokiju naredne sezone gledali sledećih 12 timova, ako se bude upotrebio "filter" finalnog rasporeda sa Svetskog prvenstva: Iran, Nigerija, SAD, Argentina, Japan, Španija, Francuska, Australija, Srbija, Češka, Poljska i Litvanija.

Ukoliko se desi da se zemlje budu odabrale na osnovu FIBA rang- liste, tada bi se na listi umesto Poljske našla Grčka. Inače, Međunarodna kuća košarke odložila je žreb za Olimpijske igre koji je bio planiran za prekosutra zbog poznate situacije sa virusom korona.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara