Od fudbala do MMA: Srpski “Džejson Stejtam“ protiv Brazilca kome je Srbija kao druga kuća

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.12.19. | 16:20

U subotu u novosadskom Spensu

Pred nama je noć šampiona u pravom smislu te reći. Nikada pre, iako iza SBC (Serbian Battle Championship) organizacije stoje 24 spektakla mešovitih borilačkih veština, popularna lista borbi nije bila toliko jaka i moćna. Sam pogled na rivale koji će se boriti za šampionski pojas u „vatrenom ringu“ objašnjava o kakvoj sili se radi, a sve to nas čeka  na novosadskom Spensu 7. decembra sa početkom od 19:30 časova: SBC 25 - Revenge!

Jedna od borbi koja izaziva najviše pažnje je u lakoj kategoriji, do 70 kilograma, u kojoj pojas brani predstavnik legendarne brazilske Chute Boxe Akademije, Džekson "Tortora" Loureiro. Sada protiv ratnika iz Beograda, Slobodana "Limp" Maksimovića.

Izabrane vesti

Maksimović je jedan od najboljih srpskih boraca u lakoj kategoriji, iza sebe ima 20 borbi i neodoljivo podseća na slavnog engleskog glumca Džejsona Stejtama. Zanimljivo je i da je Maksimović na MMA prešao 2008. iz – fudbala!
Od tada pa sve do sada MMA mi je postao način života. Prvi put na SBC manifestaciji takmičio sam se ove godine u Odžacima kada sam ostvario pobedu protiv Brazilca Benedita i pružio moj najbolji meč pred domaćom publikom. SBC postaje sve ozbiljniji što dokazuje i to da prave 25. priredbu i polako, ali sigurno uzimaju primat na Balkanu, iz tog razloga sam i odlučio da budem deo ove MMA familije. Očekuje me težak meč sa Tortorom, ali ne bi se prihvatao tog izazova da ne verujem u sebe i da mogu do trijumfa. Mislim da niti jedan borac ne ulazi u ring sa namerom da izgubi, tako da moja očekivanja su pobeda“, objašnjava MMA as iz Beograda.

Inače, Maksimoviću na profesionalnom putu vetar u leđa, pored porodice koja mu je neprestana podrška i oslonac, njegovih prijatelja i firme Total šop iz Finske, odnedavno daje i kompanija MOZZART.  Ali ni Loureiro se neće osećao kao gost, jer je on pojas osvojio baš u Novom Sadu, pa Srbiju doživljava kao drugu kuću.
Šampionski pojas sam osvojio pre godinu dana upravo u Novom Sadu, zatim odbranio na manifestaciji u Odžacima. Ne vidim razlog da tako ne bude i ovaj put, očekujem da ću stići do pobede nad Maksimovićem za kojeg znam da je izuzetno jak i dobar borac, poštujem ga kao i svakog ko samnom uđe u ring, ali znam i svoje mogućnosti i snagu. Moj život je MMA i moj svaki dan je posvećen borbama, usavršavanju u svakom segmentu, svakoj karici koja čini lanac ove profesije. Moj san i cilj jeste da budem najbolji na svetu, neću odustati dok to ne ostvarim, za to sam se rodio i to je moj put. Verujem da će mi Bog dati tu snagu, energiju, moć i sreću da ispunim zadatak koji sam sebi zacrtao... I kada jednog dana, a verujem da će on doći, dotaknem zvezde na svetskom nivou, čak i ako budem najbolji svih vremena, nikada neću zaboraviti trenutke koje sam doživeo kako kod kuće, tako i ovde u zemlji koju smatram mojom drugom kućom“.

(FOTO: SBC)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara