Zoran Terzić (© Reuters)
Zoran Terzić (© Reuters)

Očekivani epilog: Razišli se putevi trofejnog selektora Zorana Terzića i Rusije

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.09.24. | 21:23

Srpski stručnjak nije imao priliku da debituje na nekom od velikih takmičenja

Bivši selektor ženske reprezentacije Srbije Zoran Terzić i Odbojkaška federacija Rusije odlučili su da stave tačku na dvogodišnju saradnju.

Epilog koji je umnogome mogao da se nasluti, ujedno i ne predstavlja iznenađenje zbog suspenzije Zbornaje komande u prethodnom periodu. Na taj način se praktično i završila epizoda trofejnog stručnjaka na klupi nekadašnjih olimpijskih, evropskih i svetskih šampionki. Kuriozitet je da od imenovanja nije ni dobio šansu zvanično da debituje, pogotovu ukoliko se zanemare prijateljski mečevi sa Belorusijom i klubovima iz Rusije.

Izabrane vesti

Kao glavni razlog upravo se i navodi odsustvo sa međunarodne scene. Kako je bilo teško proceniti koliko bi zabrana zbog sukoba sa Ukrajinom mogla još da potraje, gotovo da nije ni postojala dilema da li će dve strane pričati o nastavku saradnje.

Ostaje i veliki žal što Terzić nije imao mogućnost da sa Rusijom nastupi na nekom od takmičenja. Uopšteno mišljenje odbojkaških radnika bilo je da je na raspolaganju imao plejadu talentovanih reprezentativki. Međutim, usled okolnosti na koje nije mogao da utiče, bio je sprečan da nastavi žetvu odličja i u drugoj selektorskoj odori.

"U Rusiji je stasala fenomenalna generacija i već sa 16 ili 17 godina igrala u najjačim klubovima. Dobar primer je Arina Fedorovceva iz Fenerbahčea ili Marina Markova koja je kao veliki talenat potpisala ugovor sa Vakifbankom. Reprezentacija u ovom momentu ima još deset takvih. Verujem da bi to bila najkompletnija i najkompaktnija ekipa i da bi imala ono što nijedna druga na svetu nema. Zato je žal još veći, ali na politiku ne može da se utiče", istakao je Terzić nedavno u razgovoru za Mozzart Sport.

Po pitanju klupskog angažmana neće biti promena. Trener koji je obeležio istoriju ženske odbojke u Srbiji, osvojivši čak 20 odličja za dve decenije, obavljaće i dalje funkciju šefa struke Dinama iz Kazanja. Proteklu sezonu krunisao je titulom, a uoči nove slovi za velikog favorita da ponovi identičan uspeh.


 


 


tagovi

Zoran Terzićženska odbojkaška reprezentacija SrbijeŽenska odbojkaška reprezentacija Rusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara