Obračun Srpkinja u Kini, popravni za Džu Ting

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.12.19. | 15:15

Trofejne ekipe Novara i Vakifbank igraće za prolazak u polufinale klupskog Svetskog prvenstva. Čak četiri naše odbojkašice u ova dva tima. Tijanđin mora da slavi protiv brazilske Praje ako želi među četiri najbolje ekipe

Zahuktava se borba u kineskom Šaoingu na klupskom Svetskom prvenstvu za odbojkašice. Derbi dana igra se u Grupi B gde se sastaju šampion Evrope iz 2017 i 2018. godine Vakifbank protiv prošlosezonske najbolje ekipe Starog kontinenta Novare (četvrtak, 10.00).

Italijanski tim je bio prežaljen u prvom kolu protiv domaćina Tijađina za koji igra strašna Džu Ting, ali je šampion Evrope je slavio posle drame u pet setova. Branilac krune svetskog šampiona Vakifbank lako je u tri seta bio bolji od brazilske Praje.

Izabrane vesti

Pobednik ovog meča izboriće najverovatnije plasman u polufinale takmičenja. Na terenu ćemo gledati čak četiri srpske odbojkašice. Boje turskog giganta brane Milena Rašić i Maja Ognjenović, a sa druge strane mreže su Stefana Veljković i Jovana Brakočević, koja je bruljirala na premijeri klupskog SP. Nekadašnja reprezentativka naše zemlje je proteklog leta stigla u Novaru kako bi zamenila sjajnu Paolu Egonu koja je pojačala konkurentski Koneljano. Malu prednost dajemo Vakifbanku, dvostrukom uzastopnom šampionu sveta.

U drugom meču Grupe B Bohai Tjenđin je favorit protiv brazilske Praje (četvrtak, 13.00). Oba tima su poražena u prvom kolu pa je ovaj meč biti ili ne biti za oba tima. Po mnogima najbolja svetska odbojkašica poslednih godina Džu Ting posle tri godine u Vakifbanki od letos je pojačala Bohai Tjenđin kako bi se spremila za Olimpijske igre u Tokiju gde Kineskinje brane zlato iz Rija 2016. godine. Ona je sa 20 poena bila najefikasnija u svom timu u prvom kolu, ali je to bilo nedovoljno protiv Novare.

Osim Džu, u ekipi je još nekoliko kineskih reprezentativki, kao što su Jingjing Li, Juan Ksinjue, a tu je i jedina strankinja, Amerikanka Destini Huker. Kod Praje na premijeri najbolje je bila reprezentativka Dominikanske Republike Brahelin Elizabet Martinez.

Po dve najbolje ekipe iz obe grupe igraće za vikend u polufinalu, a ostale u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta.

KLUPSKO SVETSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE – 2. KOLO

GRUPA A

Sreda
Ezačibaši – Minas 3:0 (25:17, 25:23, 25:16)
Guangdung – Koneljano 0:3 (16:25, 22:25, 21:25)

GRUPA B

Četvrtak
10.00: (3,20) Novara - Vakifbank (1,30)
13.00:
(1,40) Tjenđin - Praja (2,70)

*** kvote su podložne promenama

Foto: MN Press



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara