Nurmagomedov: Boriću se u Las Vegasu samo ako dobijem izvinjenje

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.11.19. | 16:55

UFC prvak u lakoj kategoriji govorio u Moskvi o planovima za narednu godinu

Najcenjeniji MMA borac današnjice, Habib Nurmagomedov nakon dužeg vremena održao je konferenciju za medije u Moskvi gde je u prilično opuštenom maniru govorio o onome šta ga čeka i šta će raditi u doglednoj budućnosti

Naravno, predstavnike medija najviše je interesovalo ko mu je naredni protivnik i gde će se meč održati.

Izabrane vesti

"Trenutno sam u pregovorima sa Tonijem Fergusonom i UFC sugerira da taj meč bude u Las Vegasu u martu", tvrdi aktuelni UFC šampion u lakoj kategoriji, "Ja sam im odmah rekao da nema ništa od toga, barem dok ne dobijem izvinjenje od Las Vegasa za neopravednu kaznu za incident od prošlog 6. oktobra. Moraju da mi se izvine i da mi vrate moje pare!"

Nurmagomedov ovde ponovo pokazuje tvrd, kavkaski karakter, a aludira na kaznu od pola miliona dolara koju mu je izrekla Sportska komisija Nevade, uz devet meseci zabrane takmičenja zbog incidenta nakon pobede nad Konorom Makgregorom kada je uleteo među sekundante Iraca i izazvao veliki incident zbog uvreda koje su njemu i njegovoj porodici upućivale pred tu borbu. Bio kriv ili ne, Dagestanac će ostati na svome, pa se može dogoditi i da dovede UFC u prestonicu Rusije.

Inače, kao i ovde, tako i u najvećoj zemlji sveta desničari često odbacuju "nepodobne" sugrađane kao lažne patriote samo zbog drugačijeg porekla ili vere od dominantnih, pa je tako i u slučaju Nurmagomedova koji je Dagestanac, posvećeni musliman, ali i pošteni građanin Rusije. Te i dobar prijatelj sa predsednikom Vladimirom Putinom koji ga jako podržava. Ovaj put tim "pametnim glavama" je zasmetalo to što ne nosi rusku zastavu pri ulasku u oktagon.

"Ja sam patiriota i volim svoju domovinu, a to što nekom smeta što ne nosim zastavu, ne interesuje me. Mislim da to ne predstavlja akt patrotizma, već ljubav i poštovanje prema zemlji u kojoj si rođen"

O aberima koji su se pojavili u poslednje vreme o navodnom Habibovom izletu u boks ne bi li se za ogromnu lovu odmerio sa Flojdom Mejvedertom juniorom, što je Amerikanac već uradio pre dve godine sa Makgegregorom, Nurmagomedov kroz kiseo osmeh ke sakrio šta stvarno želi:
"Boriću se sa Fergusonom i ne planiram da boksujem. Barem tokom naredne godine nemam takve planove"

(Foto: Reuters)        


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara