Norvežanima slomljena srca, to je šansa za Vranješa i Slovence

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.01.20. | 08:47

Danas u Tele 2 Areni u Stokholmu na Evropskom prvenstvu za rukometaše mečevi za bronzu i peto mesto

Atomski rukomet je viđen u petak u polufinalnim duelima na Evropskom prvenstvu, a danas su u Stokholmu mečevi za utešnu bronzu i peto mesto.

Norveška i Slovenija će opet igrati utakmicu (18.30), ovoga puta za odličje. U sredu su odigrali meč poslednje kola druge runde, koja nije imala velikog rezultatskog značaja jer su se i pre tog susreta obe reprezentacije plasirale u polufinale. Norvežani su lako slavili sa 33:30, a treba istaći da je selektor skandinavske selekcije Kristijan Berge odmarao najboljeg rukometaša sveta Sandera Sagosena.

Izabrane vesti

Norveška je na ovom EP igrala najlepši rukomet, ali u epskom polufinalu u petak je poklekla od Hrvatske. Nisu Skandinavci izdržali pritisak, posle 80 minuta drame pali su u Stokholmu i ostali bez šanse da se bore za zlato.
"Prazan sam i razočaran. Borite se 80 minuta i izgubite. To me je poprilično potrošilo i ispraznilo. Ali takav je rukomet, to je sport. Snovi su nam srušeni“, rekao je sjajni bek Norveške Sagosen posle polufinala.

Manje od 24 sata sledi borba za bronzu. U rečima asa Pari Sen Žermena vlada neverica i razočaranje. Norvežani ulaze kao favoriit u borbi za treće mesto, ali sigurnom u glavama još tutnji gol Željka Muse tri sekunde pre kraja četvrtog produžetka, koji je Hrvatima doneo treće finale u istoriji EP.

Ipak, Sagosen će imati motiv da se upiše u istoriju. Sa 10 golova u polufinalu stigao je do brojke od 61 pogotka na ovom šampionatu. Izjednačio se sa Makedoncem Kirilom Lazarovim, koji je toliko postigao 2012. u Beogradu, pa će mu biti potreban samo gol da postigne novi rekorder šampionata Starog kontinenta.

Slovenija nije imala šanse u polufinalu protiv Španije, koja je opravdala ulogu favorita. Izabranici Ljubomira Vranješa glavni cilj, plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju, su ostvarili, ali bi bilo lepo da se vrate u otadžbinu sa medaljom. Treba očekivati neizvestan susret, iako je kvalitet na strani Norveške.

U prvom meču dana (16.00) Nemačka i Portugalija će odigrati utakmicu za peto mesto, koje ništa ne znači. Obe selekcije su izborile pravo da se nađu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Nemci su to pravo ostvarili još prošle godine kao četvrti na Svetskom prventvu, a Portugalci su posao završili u sredu kada su pobedili Mađare, bili treći u Grupi 2 i napravili veliki uspeh. Očekuje se revijalna utakmica na gol više.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 16:00 7598 EPMP Germany - Portugal up više (55.5) 1,90
Sub 18:30 8471 EP M Slovenia - Norway up više (57.5) 1,85
Ukupna kvota3,52

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE (STOKHOLM)

Subota

ZA 3. MESTO

18.30: (3,40) Slovenija (8,50) Norveška (1,45)

ZA 5. MESTO

16.00: (1,45) Nemačka (8,50) Portugalija (3,40)

Nedelja

FINALE

16.30: (1,70) Španija (8,00) Hrvatska (2,55)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara