Milica Žabić (©AFP)
Milica Žabić (©AFP)

Ništa od medalje: Milica opet za nadu, manja kilaža i kazne nas koštali eliminacije

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.08.24. | 12:50

Srpski džudisti poraženi od Brazilaca u repesažu

Ništa od medalje za srpski džudo na Olimpijskim igrama u Parizu. Milica Žabić i Strahinja Bunčić zaustavljeni su na korak od bronze u pojedinačnim konkurencijama, dok je u mešovitim borbama naša reprezentacija poražena u repesažu od Brazila, tako da neće imati priliku da se bori za treće po sjaju odličje.

Kao i nešto ranije protiv favorizovanih Japanaca, ponovo je jedinu pobedu za naš tim donela sjajna Milica Žabić, kada je smanjila zaostatak na 1:2. Svega desetak sekundi trajala je njega borba sa Beatriz Souzom, međutim, to nije bilo dovoljno. Brazil je slavio sa 4:1 i od 16 časova će pokušati da se domogne medalje.

Izabrane vesti

Ponovo su kazne za pasivnu borbu skupo koštale naše džudiste, konkretno Nemanju Majdova i Aleksandra Kukolja, koji su se nakon 0:0 borili sa svojim rivalima za "zlatan bod". Bili su to iscrpljujući produžeci, nažalost, sa srećnim krajem po Rafeala Maseda i njegovog gorostasnog imenjaka Silvu.

Poblem za našu selekciju predstavljala je i neujednačena kilaža u odnosu na rivale. U nedostatku takmičara srpski tim nije mogao previše da bira, pa je tako Marica Perišić, koja se takmiči u kilaži do 57 kilograma izašla na megdan Kejtlin Kvadros koja se bori u kategoriji do 70 kilograma. Držala se naša džudistkinja koliko je mogla, ali je već bila iscrpljena iz okršaja sa Japankom, tako da nije imala velike šanse. Vazari, pa ipon za 1:0 u korist Brazila.

Probala je Milica Nikolić u petoj borbi da vrati nadu našem timu i produži duel, ali je Rafaela Silva bila furiozna poput Milice Žabić. Brzinski je okončala borbu i odvela Brazil u duel za bronzu. Srpski džudisti se vraćaju kući, ali uzdignutog čela. Bilo je i spornih sudijskih odluka koje su uticale na pojedine ishode borbi u Parizu, međutim, ne vredi žaliti. Pokazali su da bi ovaj sport na narednim Igrama mogao da našoj zemlji da donese medalje.


tagovi

džudoPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara