""
""

Nikola Grbić na čelu Srbije!

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.02.15. | 13:50

Nepunih godinu dana otkako je postao trener, legendarnom tehničaru je poverena pozicija selektora nacionalnog tima...

Aleksandar Boričić je odlučio! Nikola Grbić je novi selektor reprezentacije Srbije, nepunih godinu dana pošto je postao trener. Mlađi od čuvene braće Grbić je 9. maja ove godine postavljen za stratega Sir Safeti Peruđe, tima za koji igraju Goran Vujević i Aleksandar Atanasijević.

Dugo su se lomili u Odbojkaškom Savezu Srbije koga da izaberu. Dugo su se pominjala razna imena, od Andree Anastazija preko Željka Bulatovića do Nikole Grbića, a tek kada je predsednik OSSRB, Aleksandar Boričić, izjavio da želi domaćeg stručnjaka na klupi „Plavih”, situacija je postala jasnija. U vazduhu je bilo nekoliko imena, ali je uglavnom sve ukazivalo na novopečenog stručnjaka, koji iza sebe ima jednu od najblistavijih odbojkaških karijera svih vremena.

Izabrane vesti

Nikolina Peruđa se trenutno nalazi na četvrtoj poziciji italijanske Serije A, a glavna prepreka je bilo pitanje da li će sin takođe legendarnog Miloša Grbića, moći da žonglira dve važne pozicije.

Eksperiment sa mladim trenerima je uspeo Poljskoj, koja je sa Stefanom Antigom na čelu osvojila Svetsko prvenstvo, a Antiga je na selektorsku poziciju došao direktno sa parketa, posle osvojene duple krune sa Belhatovom. Nadajmo se da će Nikola uspeti kao i njegov kolega.

(FOTO: Action Images)


tagovi

SrbijaOdbojkaNikola Grbić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara