Petrušev: Sanjam da jednog dana zaigram na najvišem nivou

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.04.20. | 18:04

Srpski košarkaš i dalje razmišlja koje korake da preuzme

Filip Petrušev se prijavio za NBA draft i to je lepa vest za sve ljubitelje košarke u Srbiji. Takođe, poznato je da Petrušev neće angažovati menadžera za ovu svrhu.

Još razmišlja Petrušev šta mu je činiti, a ističe da bi voleo da zaigra u NBA ligi, te da mu je to zapravo i san.
"San mi je da jednog dana igram na najvišem nivou, tako da sam se prijavio za NBA draft ove godine. Ipak, i dalje razmatram mogućnost da se vratim na Univerzitet Gonzaga. Postoji mnogo neizvesnosti sa tim  šta bi moglo da se dogodi u NCAA naredne sezone, kao i sa draftom, tako da mi to sve daje više vremena da napravim procenu i ostavim sve opcije otvorenim", rekao je Petrušev za AP Njuz.

Izabrane vesti

Podsetimo, on je student druge godine na prestižnom univerzitetu Gonzaga iza sebe je ostavio fantastičnu sezonu u kojoj je bio jedna od najdominantnijih sila svog koledža, ali i među najboljim igračima NCAA lige s prosekom od 17,5 poena na 56,2 odsto preciznosti iz igre, te 7,9 skokova i 1,5 asistencija, što mu je donelo izbor za Ol-Amerikan tim!

Ovaj talentovani momak je sa reprezentacijom Srbije osvojio dve titule šampiona Evrope za igrače do 18 godina. Procene su neke da bi Petrušev mogao da bude pik u drugoj rundi drafta. Teže će to biti slučaj sa prvom rundom.

Jedan je od najtalentovanijih mladih igrača koje Srbija ima.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara