Rukometaši Vojvodine (©ARKUS liga)
Rukometaši Vojvodine (©ARKUS liga)

Nemilosrdna Vojvodina pregazila Jugović: Šampion dao 48 golova, Vasić 15 puta u metu

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.03.23. | 19:48

I slavio sa 25 pogodaka razlike u malom pokrajinskom derbiju

Nekada je to bio derbi, nekada je Jugović iz Kaća davao reprezentativce i bio prava fabrika rukometaša. Danas nije uspeo lokalni derbi čak ni da učini interesantnim, bio je topovsko meso. Nemilosrdna je bila Vojvodina, slavila je u 19. kolu ARKUS lige sa čak 25 golova razlike – 48:23 (27:11).

Nimalo neizvesnosti nije bilo prethodnih godina u srpskom šampionatu, Novosađani su nanizali devet titula i apsolutni su gospodari u domaćim okvirima. Ove je situacija nešto drugačija, pravu konkurenciju imaju, ali kako sezona odmiče – tako Vojvodina igra sve bolje i čini se da će u vrhunskoj formi dočekati bitke za trofej.

Izabrane vesti

Lokalni derbi bio je jednomeran, zapravo nije bio ni “D” od derbija. Novosađani su do poluvremena kaparisali pobedu, ali nisu želeli da skinu nogu sa papučice za gas. S punim intenzitetom igrao je domaćin do kraja, bildovao je gol-razliku i najveću prednost osvario u završnici. Mirko Podunavac je pogodio u kontri za “plus 26” na semaforu, a Nikola Vidojević je u poslednjem minutu ublažio poraz.

Savršen meč odigrala je Vojvodina u napadu, pogađala je na kad je i kako je htela. Protok lopte bio je odličan, razigravali su centralni bekovi ceo tim i većina igrača upisala se među strelce. Iako je šampion Srbije dao čak 48 golova, što se ne viđa često, odskočio je samo Miloš Vasić. Desno krilo novosadskog kluba isporučilo je 15 golova, samo u tri navrata udarci Vasića nisu završili u golu.

Vojvodina je bazirala igru na krilima, gledala je u kontrama da bude produktivna i što više trči u leđa protivniku. Čim je uspevala da se odbrani, slali su golmani lopte na bokove, a pored Miloša Vasića ubitačan je sa suprotne strane bio i Miloš Grozdanić. Levo krilo Vojvodine spakovalo je sedam golova – takođe imao tri promašaja – a u napadu je blistao i Mohamed Azid. Najbolji igrač lige doprineo je trijumfu sa šest golova.

Kod Jugovića je najproduktivniji bio Strahinja Travar, postigao je četiri gola i bio najbolji strelac tima u debaklu na Slanoj bari. Levok beka ispratio je pivotmen Nikola Vidojević, meč je završio sa tri gola, a toliko je dao i Marko Knežević.

ARKUS LIGA – 19. KOLO:

Utorak

Vojvodina – Jugović 48:23 (27:11)

Dubočica – Šamot (u toku)



tagovi

RK VojvodinaJugovićARKUS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara