Humanitarni tiekt u podne: Veselin Vuković tipuje za Sportski savez osoba sa invaliditetom iz Šapca

Vreme čitanja: 4min | sub. 15.02.20. | 11:47

Trener rukometaša Metaloplastike uz Barsinih 1-1&3+ očekuje dolazak kvote 2,70

Iskustvo je njegova prednost, a učešće u MOZZART-ovom “Humanitarnom tiketu u podne” šansa da sportsko znanje na valjan - plemenit način iskoristi. On je Veselin Vuković, trener rukometaša Metaloplastike koji danas čeka kvotu 50,45, odnosno fantastičan dobitak od 504.500 dinara kjoje po vlastitoj želji namerava da prosledi Sportskom savezu osoba s invaliditetom iz Šapca.

Ako ne znate, Veselin je u igračkoj karijeri osvojio je pet titula prvaka Jugoslavije, četiri Kupa Jugoslavije i dve titule prvaka Evrope sa šabačkom Metaloplastikom 1985. i 1986. godine, te Kup Kralja s Atletiko Madridom, titulu prvaka Španije i Kup kralja sa Barselonom. Zar je malo? Nije, a on je uzgred s reprezentacijom Jugoslavije osvojio i svetsko i olimpijsko zlato na Olimpijskim igrama 1984.

Izabrane vesti

Toliko o tome, a sada ono prvo, odnosno glavno uz meč HOFENHAJM – VOLFSBURG. Hofenhajm žudi sa svrgne Šalke sa šeste bundesligaške pozicije. Eto motiva domaćinu da agresivno krene na Volfsburg koga je put X tipa odvukla Fortuna u proteklom kolu. Budući da Hofenhajm protiv Volfsburga posti još od 2018. godine, ovde je sve apsolutno moguće.

“Biram igru na golove, odnosno GG3+”, rekao nam je Veselin Vuković.

Sledi utakmica BARSELONA – HETAFE. Domaću Barsu u Kupu kralja preveslao je Bilbao. Nakon toga u Primeri Betis nije mogao da ih pređe, mada se to nakon razočaranja veoma lako moglo desiti. Sa Hetafeom neće biti lako, jer ovaj tim ima četiri zabeležene pobede, treći je na tabeli pa otpor sigurno da neće biti mlak. Očekujemo da Vidal, Mesi i Grizman zapnu iz sve snage, uz obaveštenje da je ime Filipa Manojlovića u dresu Hetafea upitno zbog povrede.

“Sada biram 1-1&3+”, ambiciozno je prelomio iskusni trener odvojivši na stranu kvotu 2,70.

Pređimo na FULAM s BARNSLIJEM. Samo da Mitrović ponovo sevne kao protiv Milvola, pa za Fulam nema zime. Očekuje se to od prve haubice Čempionšipa protiv najslabijeg Barnslija. Uostalom, domaćin pretenduje na Lidsovu drugu poziciju, pa se Barnsliju sprema osveta za avgustovski minimalni poraz. Pre toga, Fulam je dominirao na ovom paru, a česte  su bile i 3+ igre.

“Verujem da domaćin daje minimum dva gola”

Razmišljemo i o utakmici AMIJEN – PSŽ. Amijen je pretposlednji na tabeli dok je PSŽ njen lider. Domaćin je bez pobede u prvenstvu od početka novembra prošle godine, dok su Parižani izgubili samo jednu od prethodnih 17 prvenstvenih utakmica. Trenutno imaju 12 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Marselj. Uz sve to imaju i najbolji učinak na strani ove sezone. Prethodni okršaj u Parizu odigran u decembru dobili su sa 4:1, a samo na poslednja tri duela sa Amijenom postigli su 12 golova.

“Igram, kombinovani prelaz 2-2&3+”.

Sledi NORIČ – LIVERPUL. Ovde je reklo bi se sve unapred rešeno. Fenjeraš Norič se bori kako bi izbegao ispadanje u Čempionšip, a kao poslednji na tabeli sedam bodova ga deli od Aston Vile koja je prvi tim u sigurnoj zoni. Liverpul je već obezbedio titulu s obzirom da ga 22 boda deli od drugoplasiranog Mančester Sitija. Trenutno je u seriji od 16 vezanih pobeda, i pri tom je najbolji u takmičenju kako pred svojom publikom tako i na gostovanjima. Prethodni duel sa Kanarincima u Liverpulu dobio je sa 4:1, a u prethodnih pet odmeravanja oba tima postizala su golove.

“Odlučujem se za GG3+ igru”, Veselin je presudio, a MOZZARTT Sport lista rekla da prolazak ovog tipa vredi kvote 2,05.

Igrački deo rubrike zatvaramo utrakmicom ATALANTA – ROMA. Atalanta je posle remija sa Đenovom u prošlom kolu savladala Fjorentinu na gostovanju (2:1) što joj je prethodni put na tom stadionu pošlo za nogom pre skoro tri decenije. Ekipa Đan Pjera Gasperinija je dobila četiri od poslednjih sedam ligaških utakmica i u tom periodu postigla čak 23 gola. Roma je pretrpela i drugi uzastopni poraz. Nakon Sasuola (4:2) izgubila je i od Bolonje i to u Rimu sa 3:2, tako da je na petom mestu tri boda razdvaja od Atalante koja je četvrta. Prvi poraz u sezoni Roma je pretrpela upravo od tima iz Bergama u Rimu krajem septembra (0:2), a dva duela pre tog igrali su nerešeno, oba puta rezultatom 3:3.

“Opet isto, odnosno GG3+”, zaključio je naš gost rođen u mestu Struga 1958. godine.

Inače, o Veselinu Vukoviću još valja reći da je po završetku igračke karijere bio je trener RK Metaloplastika, trener juniorske reprezentacije Jugoslavije i pomoćni trener nacionalnog tima na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju. Posle Olimpijskih igara radio je na Kipru, da bi ga upravni odbor Rukometnog saveza Srbije 2010. godine imenovao za selektora muške reprezentacije. Na tom mestu nalazio se do 2012. godine i Olimpijskih igara u Londonu . Osvojio je srebro na Evropskom prvenstvu u rukometu 2012. održanom u Beogradu.

Na kraju, ostaje nam samo da Veselinu Vukoviću stegnemo palčeve, a svako i da nam svima poželimo sreću, recimo jednog Ivice Šurjaka... Zašto da ne, jer upravo za ličnost ovog fudbalskog velikana vezujemo i rekord “Humanitarnog tiketa u podne” koji je težak ni manje ni više, nego rekordnih 823.600 dinara!

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ako trener rukometaša Metaloplastike ovom prilikom uspe da osvoji novac, uložiće ga u Udruženje porodica sa problemom steriliteta „Bebe 1“ iz Zvornika u nadi da će takvi projekti biti masovniji.  MOZZART kvota je dakle ista i iznosi 50,45,  a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara