©AFP
©AFP

Iz Nagetsa odlazi čovek zaslužan za Jokićev dolazak

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.04.20. | 10:29

Arturas Karnišovas prelazi na mesto direktora operacija u Čikago Bulsima

Velike vesti stižu ovog jutra "preko bare". Iako košarka u NBA ligi trenutno potpuno stoji i nije jasno kada bi takmičenje moglo da se nastavi, u pozadini ipak ima velikih komešanja. Tako se prema pisanju novinara ESPN-a, Adrijana Vojnarovskog, Čikago odlučio da na mesto izvršnog direktora košarkaških operacija postavi aktuelnog generalnog menadžera Denvera, Arturasa Karnišovasa.

Dve strane su dogovorile poslednje detalje višegodišnjeg ugovora kasno u sredu, a Karnišovasu je i definitivno ponuđen posao nakon druge runde razgovora. Litvanac će na mestu izvršnog direktora operacija zameniti Džona Paksona, koji je na tom mestu bio još od 2003. godine. Ujedno će pokušati da Bulsima vrati sjaj, pošto je klub iz Čikaga propustio šansu da se domogne plej-ofa u poslednje dve sezone.

Izabrane vesti

Dobro je poznato da Karnišovas iza sebe već ima izuzetno uspešnu karijeru kada je reč o menadžmentu. Jedan je od najzaslužnijih što se među Nagetsima trenutno nalazi srpski košarkaš Nikola Jokić, kao i Džamal Marej i Geri Heris, a njemu je pripala glavna uloga u dovođenju bivšeg centra Jusufa Nurkića.

Nakon uspešne karijere u Evroligi i sa olimpijskim medaljama oko vrata, Arturas Karnišovas je delom radio u Hjustonu, a imao je ulogu i u menadžmentu NBA lige.

Dolazak Karnišovasa znači da će Džon Pakson sada dobiti samo savetodavnu ulogu, a razgovori o njegovoj budućnosti u klubu tek treba da se održe.

Foto: ©AFP


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara