Harden je bio neumoljiv sa 44 poena
Harden je bio neumoljiv sa 44 poena

NBA PREDSEZONA Gudura se ispromašivao, Kari osvetio Lejkersima, a Brada ušao u ritam

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.10.19. | 09:13

Sinoć je odigrano šest utakmica, a od srpskih košarkaša u pogonu je bio samo as Memfisa

Sinoć je odigrano šest utakmica u jednom od poslednjih dana NBA predsezone, pošto je početak nove takmičarske godine u najjačoj košarkaškoj ligi bukvalno "iza ugla", to jest 22. oktobra. I dok čekamo da se karavan pokrene, ojačan velikim brojem srpskih igrača, već možemo da steknemo utisak otprilike šta nas očekuje.

Što se tiče naših asova sinoć je priliku da igra imao samo novajlija Marko Gudurić čiji su Grizlisi izgubili u San Antoniju 104:91. A naš reprezentivac je imao očajan meč pošto je pogodio samo jedan od devet šuteva iz igre, od čega je promašio sva tri za trojku. Zbog toga je Pribojac za više od 22 minuta igre upisao samo dva poena, uz četiri skoka i dve asistencije. Najefikasniji u redovima Memfisa je bio Dža Morant sa 22, a kod domaćina Peti Mils sa 16 poena.

Izabrane vesti

Svakako meč večeri je bilo novo odmeravanje dva giganta iz Kalifornije, Golden Stejta i Lejkersa koje je ovaj put dobio tim sa severa rezultatom124:103. Najefikasniji u redovima Voriorsa bio je Stef Kari sa 32 poena, a najbolju podršku imao je u bivšem asu tima iz Los Anđelesa, Deanđelu Raselu koji je dao tri manje. Naš Alen Smailagić je povređen već neko vreme. Kod Lejkersa, koji i dalje ne stavljaju u pogon Lebrona Džejmsa istakao se "sa klupe" Zek Norvel mlađi koji je postigao 29 poena uz odličan procenat šuta.

Vašington je predvođen centrom Tomasom Brajantom koji je upisao 15 poena i 10 skokova slavio sa 112:93 u Filadelfiji u čijim redovima se očekivano istakao Kamerunac Džoel Embid sa dva više poena uz šest skokova.

Šampioni Reptorsi, koji su ovog leta ostali bez najjačeg aduta, Kavajia Lenarda pošto je prešao u Kliperse, pokazali su sinoć u Bruklinu da su i dalje veoma jaki savladavši domaći tim sa 123:107, a najefikasniji kod gostiju je bio 22-godišnjak iz Londona, Odži Anunobi sa 18 poena i šest skokova. U domaćem timu, koji i dalje čeka oporavak "superpojačanja", Kevina Durenta svoje veče imalo je još jedno ovoletošnje "superpojačanje" Kajri Irving sa 19 poena i četiri asistencije.  

Najefikasniji obračun večeri dogodio se u Majamiju gde su gosti iz Hjustona slavili sa 144:133! A kada je tako, onda se unapred zna da je Brada Harden bio raspoložen, što i govore brojke - 44 poena, 7 asistencija i 5 skokova. Tek nešto slabiji sa druge strane terena bio je Kendrik Nan, doskora saigrač Smailagiću u Santa Kruz Voriorsima iz razvojne NBA liga, koji je zabeležio čak 40 poena!

Pelikansi su uspeli da sruše Nikse usred Medison skver gardena rezultatom 117:116, pre svega zahvalujući Džošu Hartu i Nikelu Aleksander-Vokeru koji su upisali po 17 poena. Kod domaćina istakao se Ar Džej Baret sa 19.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara