Rukometaši Crvene zvezde (©SD Crvena zvezda)
Rukometaši Crvene zvezde (©SD Crvena zvezda)

Naslednik Dejana Perića na pragu Crvene zvezde

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 18:04

Mladi golman mogao bi naredne sezone da čuva mrežu kluba iz Ljutice Bogdana, saznaje Mozzart Sport

Iver ne pada daleko od klade. Jedan od najboljih rukometnih golmana svih vremena, Dejan Perić, napustio je Crvenu zvezde pre skoro tri decenije. Sada bi njegov naslednik, sin Nikola, mogao da obuče crveno-beli dres.

Kako saznaje Mozzart Sport, nekadašnji golman Dinama iz Pančeva mogao bi naredne sezone da bude deo ambicioznog tima Ratka Đurkovića. Mladi Perić je velika želja kluba iz Ljutice Bogdana i blizu je potpisivanja ugovora sa crveno-belima.

Izabrane vesti

Nikola je još pretprošle sezone branio boje najboljeg tima Pančevaca. U poslednjem kolu ligaškog dela ARKUS lige imao je sjajnu rolu u pobedi Dinama nad Kikindom sa 32:24. Tada je trener bio Akim Komnenić.

Dolaskom iskusnih golmana Obrada Ivezića i Nemanje Marjanovića, povratnika iz inostranstva, procenio je da u žuto-crnom dresu neće mogo braniti, pa je blizu promene sredine. Nikola je rođen 2003. godine, bio je kadetski reprezentativac naše zemlje, a njegovo ime se našlo i na spisku selektora juniorske selekcije Srbije Đorđa Teodorovića za Evropsko prvenstvo u Portugaliji koje je na programu od 7. do 17. jula.

Imao je mlađani Nikola da uči, upija znanje od oca Dejana, nekadašnjeg asa Crvene zvede, madridskog Atletika, Teukra, Celja, Barselone i Vesprema. Legendari as svetskog rukometa je bio i selektor Srbije, radio je s golmanima u Vardaru, reprezentaciji Rusije, a sada je u nemačkom Fuhseu iz Berlina gde je učitelj stuba reprezentacije Srbije, Dejana Milosavljeva, najboljeg golmana Bundeslige.

Perić će u Zvezdi raditi sa Željkom Hornjakom koji je ovog leta postao trener golmana. Narednih dana se tek očekuju pojačanje crveno-belih. Dva su već poznata, a to su nekadašnji crnogorski reprezentativac, pivotmen Branko Kankaraš i desni bek iz Izraela Rotem Segal.

Rođeni Novosađanin ima 34 godine. Ponikao je u Jugoviću, igrao je i za Metaloplastiku, Vojvodinu, turski Mersin, francuski Istr, beloruski Meškov Brest, Metalurg iz Skoplja, a poslednji klub bio mu je Makabi Rišon iz Izraela. Iz istog kluba dolazi i levoruki Izraelac. Radi se o rukometašu koji ima 22 godine, visok je 190 centimetara, a težak 95 kilograma. Njega je želeo i srpski prvak Vojvodina, ali na kraju je Zvezda bila brža i konkretnija.



tagovi

Nikola PerićDejan PerićRK Crvena zvezdaRukometni transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara