Šefild ne zna kao favorit, Palas lepoticom konačno do pobede (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.02.20. | 18:12

Crveno-beli nisu iskoristili poraz Čelsija

Odlične igre u dosadašnjem delu sezone dovele su Šefild Junajted u situaciju da može da se bori za Ligu Šampiona.  Oštrice su posle poraza Totenhema od Čelsija (2:1) osetile da trijumfom mogu da preteknu Pevce na tabeli, ali im pritisak moranja nije bio od koristi, pa su u duelu sa Brajtonom morali da se zadovolje samo bodom - 1:1.

Šefild je krenuo onako kako od njih nismo navikli ove sezone, s obzirom na to da se smatraju pravim predstavnicima  ostrvskog stila fudbala. Izabranici Krisa Vajldera izašli su visoko, kružili oko gola protivnika i loptu čuvali u svom posedu. Donekle  im je u tome pomogao i strateg Galebova Grejem Poter koji se odlučio da na formaciju domaćina odgovori na isti način, sa petoricom defanzivaca, što je u dosadašnjem delu sezone retko bio slučaj.

Izabrane vesti

Kako  nije navikla na totalnu defanzivu, odbrana Brajtona je nakon 25 minuta igre u podređenom položaju popustila.  Sjajan gol postigao je Ende Stivens, čiji udarac ni trojica protivničkih igrača i golman nisu uspeli da zaustave. Plan Potera da igrom fokusiranom na odbranu svog gola stigne do boda pao je u vodu, pa je Brajton morao da izađe iz svog šesnaesterca i pripreti protivniku i već u sledećem napadu stigao je do izjednačenja.  Nil Mopej je glavom sa pet metara matirao Nika Poupa koji se za trenutak “uspavao“ na gol liniji.

Očekivalo se da meč između Kristal Palasa i Njukastla neće doneti previše uzbuđenja, s obzirom na to da su se sastale dve od četiri najneefikasnije ekipe Premijer lige (Palas do ovog kola postigao 23 gola, Njukastl 24). Prethodni duel pripao je Njukastlu golom Migela Almirona u završnici meča, a Orlovi su se ovog puta revanširali, takođe minimalnim trijumfom - 1:0.

Trenurak odluke odigrao se minut pre odlaska na odmor kada je odličnim šutem iz slobodnog udarca levi bek domaćih Patrik Van Anholt pogodio dalji ugao gola Martina Dubravke što je na kraju bilo dovoljno za tri boda.  U nadoknadi je Njukastl ostao sa igračem manje pošto je direktan crveni karton dobio Valentino Lazaro. Palas je ovim trijumfom prekinuo niz od sedam mečeva bez pobede.

Barnli je na svom terenu savladao Bornmut rezultatom 3:0. Deluje rutinski, ali su Klaretsi morali dobrano da se pomuče kako bi stigli do drugog uzastopnog trijumfa. Gosti su uspeli da postignu dva gola, međutim VAR je oba poništio zbog igranja rukom, što je ekipa Šona Dajša kaznila u drugom poluvremenu. Goste je načeo Matej Vidra drugim golom u sezoni, Džej Rodrigez je sa penala duplirao prednost, a Dvajt Meknil je u završnici meča samo dokrajčio Trešnjice.

Foto: Reuters

PREMIJER LIGA - 27. KOLO

Subota
Čelsi - Totenhem 2:1 (1:0)
/Žiru 15, Alonso 48 – Ridiger 90/

Barnli - Bornmut  3:0 (0:0)
/Vidra 53, Rodrigez 61, Mek Nil 87/

Kristal Palas - Njukasl  1:0 (1:0)
/Van Anholt 44/

Sautempton - Aston Vila  2:0 (1:0)
/Long 8, Armstrong  95/

Šefild junajted - Brajton  1:1 (1:1)
/Stivens 26 - Mopaj 30/
18.30: (4,70) Lester (3,70) Mančester Siti (1,75)

Nedelja
15.00: (1,60) Mančester Junajted (3,80) Votford (6,00)
15.00: (1,60) Vulverhempton (3,80) Norič (6,00)
17.30: (2,05) Arsenal (3,45) Everton (3,60)

Ponedeljak
21.00: (1,20) Liverpul (7,25) Vest Hem (12,0)

*** kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara