MOZZART: Društvena odgovornost kao deo dugoročne poslovne strategije

Vreme čitanja: 6min | ned. 15.12.19. | 19:55

Zato, budimo društveno odgovorni i u 2020!

Kompanija Mozzart svoju društvenu odgovornost razvija i potvrđuje na svih sedam tržišta na kojima posluje. Naše društveno odgovorno poslovanje je, pre svega, zansnovano na dugoj tradiciji i visokoj svesti i posvećenosti menadžmenta i svih zaposlenih dobrobiti zajednice i pojedinca. Mozzart već dugi niz godina sa ponosom realizuje sopstvene projekte i podržava raznovrsne društvene inicijative za unapređenje i poboljšanje zdravlja i kvaliteta života, zdravih životnih stilova, razvoj sporta, profesionalnog a posebno amaterskog, razvoj obrazovanja, kulture i umetnosti, zalaže se za očuvanje životne sredine i kontinuirano donira značajna sredstva najugroženijima.

Ovaj savremeni koncept ponašanja postao je jedan od nezaobilaznih i određujućih faktora kada je u pitanju pravac kulture našeg poslovanja kao i sastavni deo naše dugoročne strategije poslovanja. Naš cilj je da podstičemo pozitivan uticaj kroz svoje aktivnosti na okolinu, naše igrače i sve druge delove javne sfere.

Izabrane vesti

Ponašati se odgovorno za Mozzart znači da smatramo da ne postoji segment društva u kom nema prostora za unapređenje njegovog kvaliteta, kao i da bez takvog odnosa prema zajednici nema napretka društva, ali ni rasta same kompanije. Zahvaljujući takvom načinu razmišljanja našli smo se na prestižnom drugom mestu na listi 10 najvećih donatora u Srbiji u 2018. godini, prema rezultatima regionalne fondacije Catalyst Balkans.

Efekte svoje poslovne politike na zaposlene kompanija Mozzart prenela je na lokalnu zajednicu uključivši njenu dobrobit u raspon svog delovanja, i to konkretno, tako što je je kroz saradnju sa ministarstvima odbrane, zdravstva i prosvete, vladinim Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, MENSOM, Fondacijom NJ.K.V. princeze Katarine Karađorđević i mnogim drugim pomogla više od 100 neprofitnih sportskih organizacija, na hiljade pojedinaca i desetine institucija koje se bave zbrinjavanjem najugroženijih.

Mozzart je donirao vredne aparate i medicinsku opremu mnogobrojnim zdravstvenim ustanovama širom Srbije. Reč je o modernoj opremi koja će svakako poboljšati kvalitet usluga u zdravstvenim ustanovama. 

Poslednja u nizu donacija bila je usmerena na Ginekolosko – akusersku kliniku „Narodni front“, kojoj je nasa kompanija, u saradnji sa KK Partizan,  obezbedila najasavremeniji inkubator.

U akciji „Humanitarni tiket u podne“ značajna materijalna sredstva donirana su, kako za lečenje pojedinaca, tako i za humanitarne organizacije i zdravstvene ustanove. Sa Institutom za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ Mozzart je sarađivao u brojnim donatorskim i dobrotvornim akcijama. Zajedno sa Fondacijom princeze Katarine, donirana je medicinska oprema Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije. Jednom od najvećih kliničkih centara u Srbiji - Bolnici za ginekologiju i akušerstvo KBC Zvezdara donirana su sredstva za kupovinu instrumenata kako bi se poboljšali uslovi, kako za lekare, tako i za majke i bebe. Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Kliničkog centra Srbije doniran je ultrazvični aparat kojim je značajno unapređen rad lekara te ustanove. Pomogli smo i Udruženje za borbu protiv retkih bolesti kod dece „Život“, fondaciji „Zajedno za mlade – Prof. Dr Danica Grujičić“, „Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje“, Savezu udruženja Srbije za pomoć osoba sa autizmom, NURDOR-u, Opštoj bolnici u Surdulici, Univerzitetskoj dečijoj klinici u Beogradu (Tiršova), Udruženju Debra… Bili smo ponosni učesnici velike akcije “Bitka za bebe”, učestvovali u velikoj kampanji  prikupljanja potpisa za smanjenje marži i ukidanje PDV na bebi opremu I hranu….

MILION RAZLOGA ZA GOL

Veliki odjek u javnosti imala je i akcija “Milion razloga za gol”, u kojoj je Mozzart unapred najavio da će za svaki gol koji igrači srpske reprezentacije postignu tokom prvenstva donirati milion dinara. Akciji su se priključili i igrači Dejan Stanković i Saša Ilić, koji su obezbedili dodatnih 150.000 RSD, a celokupna suma podeljena je između fondacije Zajedno za život i NURDOR-a. 

U saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Mozzart kontinuirano sprovodi akciju opremanja televizorima zdravstvenih ustanova širom Srbije kako bi se pacijentima olakšao boravak u bolnici. Televizori su donirani Institutu za majku i dete u Beogradu, Vojnomedicinskoj akademiji i svim ostalim vojnim zdravstvenim ustanovama, Dnevnoj bolnici za odrasle Instituta za mentalno zdravlje u Palmotićevoj i brojnim drugim, a ulaganja u zdravstvo i lečenje ostaće jedno od opredeljenja i prioriteta našeg društveno odgovornog ponašanja i dalje.

Prepoznajući značaj obrazovanja za dugoročnu perspektivu i razvoj zajednica u kojima poslujemo, kontinuirano realizujemo projekte usmerene na edukaciju mladih. Na spisku onih koje smo podržali našlo se na desetine mladih talenata kojima smo kao najveći priređivač igara na sreću u Jugoistočnoj Evropi pomogli da upišu prestižne univerzitete, plasiraju se i pobeđuju na internacionalnim takmičenjima, unaprede svoj naučni rad i ostvare brojne druge plemenite ciljeve.

Već dve godine za redom Mozzart je i generalni pokrovitelj studentske lige Beogradskog univerziteta, sačinjene od skoro 130 timova koji se takmiče u košarci, odbojci, rukometu i futsalu. Na ovaj način, za više od 2.500 studenata obezbeđena je sportska oprema i podrška za učestvovanje na internacionalnim sportskim takmičenjima, zbog čega je od rektorke BU Ivanke Popović naša kompanija dobila priznanje za izuzetan doprinos razvoju univerzitetskog sporta.

U red posebno nama dragih priznanja koje smo dobili spada i ono dobijeno od festivala pisaca za decu “Vitezovo proleće” čije održavanje smo omogućili. Podržali smo i pozorišnu predstavu “Idealna polovina”, sponzorisali serijal o najvećim uspesima srpske košarke “Zlatni momci”, snimanje serija “Južni vetar”, “Žigosani u reketu”, “Mile protiv tranzicije”, podržali veliku regionalnu muzičku manifestaciju Music Awards Ceremony….Kroz akciju “Humanitarni tiket” pomagali smo rad glumackih udruzenja, pomogli smo obnovu poplavljene biblioteke doma kulture Studentski grad, snimanje filma “Beli lavovi”. Podrzali smo izvođenje pozorišne predstave “Utopija” u “Ateljeu 212”, potom razvoj i rad Odseka za muzičku umetnost Univerziteta u Kragujevcu, a snimanjem mini serijala “Ekipizza” i sami smo se oprobali u svetu kinematografije.

Naša kompanija godinama unazad organizuje program stručne prakse koji je fokusiran na studente i diplomce koji žele da unaprede univerzitetsko obrazovanje i steknu bolje kvalifikacije i iskustvo u korist daljeg profesionalnog razvoja. Praktikanti su u prilici da fakultetsko obrazovanje nadograde u realnom poslovnom ambijentu, uz punu podršku svih zaposlenih.

Od 2016. Godine, kada je pokrenuta jedna od najvećih akcija za omasovljenje sporta u regionu “100 terena za jednu igru”, pa do danas, Mozzart je na 82 košarkaška terena mladima omogućio uslove za igru kakve imaju profesionalci, zbog čega u javnosti sve češće dobijamo laskavo priznanje „najvećeg donatora sporta u regionu”. Projekat u okviru kog se obnovom ruiniranih košarkaških terena širom Srbije, a odnedavno i regiona, promovišu sport, zdrav način života i prave vrednosti zaslužio je prostor i u univerzitetskom udžbeniku iz koga će učiti studenti beogradskog Fakulteta organizacionih nauka i novosadskog Fakulteta tehničkih nauka. Sama imena ljudi koji su podržali akciju opravdavaju ovo priznanje: Dragan Kićanović, Željko Obradović, Bogdan Bogdanović, Žarko Paspalj, Svetislav Pešić, Miroslav Raduljica, Milan Gurović, Mirsad Jahović, Zoran Moka Slavnić, Predrag Danilović, Saša Obradović, Aleksandar Rašić, Igor Rakočević, Nikola Kalinić, Dušan Duda Ivković, Miroslav Muta Nikolić, Nenad Krstić, Nemanja Nedović, Nemanja Bjelica, Marina Maljković, Marko Gudurić, Stefan Jović, Ognjen Kuzmić, Branko Lazić…, a igrališta uvek puna mladih, takođe su svojevrsna potvrda kvaliteta akcije.

U proteklih godinu i po dana naša kompanija je bila i generalni pokrovitelj sporta u vojsci. Opremili smo veliki broj vojnih sportista profesionalnom opremom i omogućili učešće većine vojnih sportista na vojnoj olimpijadi u Kini gde su osvojili tri bronzane medalje. Takođe, za stotinak manje afirmisanih sportskih klubova iz malih sredina kompanija Mozzart je obezbedila kompletnu sportsku opremu.

Posebno se izdvojila akcija “Novi dresovi za nove šampione” usmerena na podršku neafirmisanih  sportista i sportskih kolektiva koji nisu u mogućnosti da se sami finansiraju, posredstvom koje smo obezbedili sportsku opremu za više od 4.000 sportista.

Svoj kredibilitet u društvu kompanija Mozzart gradila je i na odgovornosti za uticaj na okruženje. U okviru saradnje Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti i Udruženja priređivača igara na sreću, odnosno projekta “Moguće je prekinuti”, obučili smo zaposlene koji su sada upoznati sa rizicima i posledicama prekomernog konzumiranja igara na sreću.

Zahvaljujući svemu što smo uradili u godinama za nama, u obavezi smo da nastavimo sa svojom dobrom poslovnom praksom kako bismo realizovali i planove koje imamo za naredni period. A njih je mnogo…

Zato, budimo društveno odgovorni i u 2020!

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara