Šok u Berlinu, Klinsman otišao posle 76 dana

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.02.20. | 10:56

Marku Grujiću sledi dokazivanje kod novog šefa...

Došao je kao deo velikog projekta novog gazde Herte Larsa Vindhorsta. Ili bolje reći kao prva lasta. Jirgen Klinsman kao jedno od najvećih imena nemačkog fudbala trebalo je da bude pokretač promena u Berlinu, prvi korak na putu ka popularizaciji Herte kao kluba širom zemlje, ali Klinsi je rešio da stavi tačku na sve nakon samo 76 dana na klupi.

Nekadašnji nemački selektor nije se proslavio u rezultatskom smislu, dobio je samo tri od deset utakmica koje je vodio, a tim je na 14. mestu na tabeli, šest bodova ispred Fortune, prvog kluba u zoni ispadanja.

Izabrane vesti

Ovakav scenario, ipak, ništa nije moglo da nagovesti...
"Čvrsto sam uveren da će Herta svoj cilj ostvariti, da će ostati u ligi. Meni kao treneru potrebno je poverenje svih koji rade na nekom ostvarivanju nekog cilja. Jedinstvo, kohezija, usredsređenost - to su najvažniji elementi. Posebno kada se borite za opstanak. Ako sve to nije zagarantovano ne mogu da iskažem svoj pun potencijal kao trener. A to znači da ne mogu da snosim punu odgovornost. Zato sam nakon dužeg razmišljanja rešio da podnesem ostavku", napisao je Klinsman na svom Fejsbuk nalogu i nagovestio da nešto u timu (ili klubu) očito nije funkcionisalo kako je on želeo. 

Herta je ove zime bila najveći potrošač u Nemačkoj. Za 76.000.000 evra kupljeni su Luka Tuzar iz Liona (stiže na leto), Kšištof Pjontek iz Milana, Mateus Kunja iz Lajpciga i Santijago Askasibar iz Štutgarta.

Ništa od toga očito nije bilo dovoljno da zadrži Klinsmana na klupi. 

Marku Grujiću sada sledi novo dokazivanje, kod novog šefa. Nemci za sada ne pominju ko bi mogao da nasledi Klinsija, ali navode mogućnost da legendarni napadač ostane u klubu kao član uprave.  


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara