Moć! Srbija tukla najbolji tim Azije, živi san o Olimpijskim igrama

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.12.19. | 08:48

Rukometašice bolje od Južne Koreje (36:33), u ponedeljak jutro sa Nemicama

Najbolja igra, iznenađujuća i ohrabrujuća pobeda. Srbija je ostvarila trijumf na početku druge faze Prvenstva sveta u Japanu i oživela ambicije da se naredne godine vrati u Zemlju izlazećeg sunca kao učesnik Olimpijskih igara. Naše devojke su u Kumamotu savladale opasnu selekciju Južne Koreje i izbrisale „krompirić“ na tabeli Grupe 1, prenet iz prvog dela takmičenja.

Selekcija Ljubomira Obradovića je u „Akva domu“ bila ubedljiva i igrački i rezultatski, iako se to na kraju ne primećuje toliko na semaforu (36:33). Konačan ishod nije veran prikaz dešavanja na terenu, pošto su Srpkinje sve vreme diktirale ritam i imale znatno veću prednost od tri gola. Još u prvom poluvremenu razlika je bila „plus sedam“, u drugom smo imali čak osam pogodaka viška, pred kraj je usledio manji pad koncentracije, međutim, nedovoljno da se sruši sve dotad građeno.

Izabrane vesti

A urađeno je mnogo, savladan je aktuelni prvak Azije i najuspešnija reprezentacija tog kontinenta. Mada, naše devojke su očigledno naučile da igraju sa Korejkama, dobile su ih na prethodnom Svetskom prvenstvu u Lajpicu, kao i na nedavnom kontrolnom turniru u Seulu. I onda jutros, kad je bilo još važnije, pošto sa ova dva boda Srbija ima čemu da se nada u nastavku Grupe 1. Sutra Nemačka od sedam ujutru, u sredu Danska u istom terminu.

Kako su oba naredna rivala prenela više bodova u drugi krug jasno je da ćemo morati da pojurimo makar jedno iznenađenje, ne bi li se domogli vize za Olimpijske igre. A u Tokio će šest selekcija sa aktuelnog Svetskog prvenstva (plasirane od drugog do sedmog mesta), uz napomenu da lista može da se proširi, ako jednu do pozicija zauzmu Japan kao domaćin i Južna Koreja kao prvak kontinenta.

Što se današnjeg susreta tiče, Srbiju su do pobede predvodile Jelena Lavko sa sedam golova i Slađana Pop Lazić  sa pet golova, uz napomenu da su obe imale stoprocentnu realizaciju. Pratile su ih Željka Nikolić, Jelena Trifunović i Kristina Liščević, takođe sa po pet golova.

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE

Prvo kolo

Grupa 1

Srbija – Južna Koreja 36:33
10.00 Holandija – Nemačka
12.30 Norveška - Danska

Grupa 2

Rumunija – Rusija 18:27
10.00 Crna Gora – Japan
12.30 Španija - Švedska

(FOTO: RSS)                                       


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara