Mađarska ide po zlato, Crna Gora skupo prodala kožu

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.01.20. | 20:06

Prvi put u finalu EP Mađarska i Španija

Domaćin Evropskog prvenstva će se boriti za zlato. Prošlo je tačno 20 godina otkako je Mađarska, supersila u vaterpolu, poslednji put bila na evropskom tronu i evo, imaće priliku u nedelju da se na krilima svojih navijača domogne nove titule.

U drugom polufinalu šampionata kontinenta Mađarska je pobedila Crnu Goru, koja se do kraja dobro nosila sa domaćinom prvenstva, ali je veći kvalitet, ipak, došao do izražaja - 10:8.

Izabrane vesti

Nikada u istoriji evropskih prvenstava nisu igrali Mađarska i Španija. Štaviše, dok naše severne komšije imaju 12 zlatnih medalja, Crvena furija ima tek dva srebra i oba puta je u borbi za tron izgubila od Jugoslavije/Srbije. Nekom će se kolo sreće okrenuti u nedelju popodne.

Crna Gora je odigrala odlično poluvreme. Povela je 2:0 i unela nervozu u redove Mađara, koji su znali da imaju ogromnu šansu, na papiru, da se plasiraju u finale. Ipak, gol po gol, puleni Tamaša Marča su preuzimale konce igre u svoje ruke i lomili Crnogorce, koji imaju kraću klupu i to se osetilo u igri kako se meč bližio kraju.

Deneš Varga je u poslednjem minutu prvog poluvremena doneo Mađarima prvo vođstvo od 4:3, koje više nije prelazilo u ruke Crnogoraca. Treći deo utakmice dobio je domaćin sa 4:2, uz dva gola Georga Zalankija, pa su bila tri gola razlike pred poslednji kvartal (8:5) i činilo se da će to biti dovoljno da mirno privedu meč kraju.

Međutim, pogodak Đura Radovića na 40 sekundi pre kraja (9:8) probudio je nadu ekipi Vladimira Gojkovića, ali je Deneš Varga dve sekunde pre kraja pogodio za konačnih 10:8.

Očekivano, igrač utakmice bio je Deneš Varga, najbolji igrač reprezentacije Mađarske, sa četiri gola.

Foto: Reuters

EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU (BUDIMPEŠTA)

Petak

POLUFINALE

Španija - Hrvatska  9:8

Crna Gora - Mađarska  8:10

ZA PLASMAN OD 5. DO 8. MESTA

Italija – Rusija  14:12
Srbija – Grčka  12:9

ZA PLASMAN OD 9. DO 12. MESTA

Turska - Rumunija  3:20

Gruzija - Nemačka  8:9


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara