FIFA našla rešenje za igrače kojima 30. juna ističu ugovori

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.04.20. | 12:24

Svi će biti slobodni, ali neće imati gde da odu

Velika muka koja muči FIFA su ugovorima fudbalera koji ističu 30. juna. Iako se govorilo kako će biti automatski produženi da važe do kraja sezone, to, ipak, neće moći da se izvede.

Kako su objasnili iz FIFA, te ugovore niko ne može obavezujuće i tek tako da produži, tako da će fudbaleri kojima 30. juna ističe saradnja sa sadašnjim klubovima, suštinski od toga dana biti slobodni.

Izabrane vesti

Ako se utakmice u ligama budu igrale posle tog dana, brojni klubovi odjednom će ostati bez igrača kojima se 30. juna završava ugovor. Međutim, u FIFA veruju da su našli rešenje kojim će sprečiti haos u svetu fudbala.
FIFA ne može da produži ugovore koji ističu 30. juna, ali će prelazni rok ove godine biti drugačije. Zbog svega, da bismo izbegli konfuzne situacije, period za transfere ove godine neće biti otvoren 1. jula. Samim tim, fudbaleri koji tog dana budu slobodni, bez ugovora, neće moći automatski i da pronađu novi klub i da budu registrovani“, otkrio je Emilio Garsija Silvero, direktor FIFa za pravna pitanja.

U istom košu naći će se i oni koju napuste sadašnje klubove i oni koji bi voleli da ostanu do kraja sezone, jer kada ugovori iscure poslednjeg dana juna – gotovo je. Čak i oni koji bi da ostanu da završe takmičarsku godinu neće moći da igraju posle 30. juna, već će morati da čekaju početak naredne sezone. Prosto, morali bi da budu ponovo registrovani, a prelazni rok neće početi...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara