Lube nije luzer - tripla kruna nadohvat ruke

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.12.19. | 08:50

Italijanski i evropski šampion favorit u finalnom meču klupskom Svetskog prvenstva protiv domaćina Kruzeira. U prethodna dva duela ovih timova, Brazilci nisu uzeli ni set

Do maja ove godine Lube je bio sinonim za luzerski tim, za ekipu koja je po pravilu gubila finalne mečeve na velikim takmičenjima. Ali, sve se to promenilo. Prvo je osvojena titula u Italiji posle drame i preokreta u petom meču majstorice protiv Peruđe u finalu plej-ofa, da bi četiri dana kasnije osvojena u Berlinu i evropska kruna posle pobede nad Zenitom i skidanja tima iz Kazanja sa četvorogodišnjeg trona Starog kontinenta.

Sada je Lube dominantna ekipa, koja gazi sve. U jakom italijanskom prvenstvu u konkurenciji Peruđe, Modene i Trentina ekipa iz Čivitanove nema poraz. Na ovom takmičenju u prvoj fazi ostvarene su dve lagane pobede protiv Al Rajana i Sada Kruzeira, a onda je doživljen poraz u pet setova protv Zenita koji ništa nije značio.

Izabrane vesti

U polufinalu lakši tening je imao najbolji tim Evrope. Katarski Al Rajan je lako dobijen posle tri seta. Protivnik u finalu (16.30) u Betimu je domaćin ovog takmičenja, najbolji tim Južne Amerike Sada Kruzeiro. Lube je favorit. U prvoj fazi takmičenja lako je dobio Brazilce bez izgubljenog seta. I pre dve godine na klupskom SP Lube je slavio maksimalnim rezultatom. Italijanski tim imaće veliki motiv da prvi put u istoriji osvoji ovo takmičenje. Prethodne dve godine Lube je poražen u finalima. Prvo od Zenita 2017, a prošle godine bolji je bio Trentino. Kruzeiro ima čak tri titule na ovom takmičenju, a zanimljivo sve tri kada je bio domaćin upravo u Betimu.

Lube je skup prekaljenih odbojkaša, zvezda svetske odbojke. Dvojica Karioka najzaslužniji su za uspon tima iz Čivitanove. Dolazak tehničara Bruna Rezendea iz Modene i Kubanca sa brazilskim pasošem Joandija Leala prošle godine upravo iz Kruzeira se pokazao kao pravi potez. Iskusni primač servisa je tri puta osvajao svetsku titulu sa brazilskim klubom u Betimu, a sada će igati protiv nekadašnjih saigrača. On je sa 45 poena najefikansiji u italijanskom timu. Na ovom takmičenju šansu je odlično iskoristio i korektor iz Luksemburga Kamil Rihlicki. Tu su još i iskusni kapiten Osmani Huantorena, Kubanac Robertlendi Simon, Poljak Mateuš Bienek.

Prva zvezda Kruzeira je iskusni Evandro Gera. Korektor brazilskog tima ima čak 38 godina, ali mu to ne smeta da bude vođa na terenu. On je sa 46 poena najefikasniji u svom timu. Ima procenat uspešnih napada od čak 59,70 odsto. Najbolji u tom parametru je primač servisa Lubea Osmani Huantorena sa 60 odsto. Joandi Leal ima najviše poena posle servisa – 10.

Kruzeiro će imati veliku podršku sa tribina, ali je kvalitet na strani Lubea. Posle krune u Italiji i Evropi, četa trenera Ferdinanda de Đorđija želi i premijernu titulu na klupskom Svetskom prvenstvu.

U meču za utešno treće mesto razočaranje ovog takmičenja Zenit iz Kazanja ne bi trebalo da ima težak posao sa Al Rajanom (13.30). U prvoj fazi, ruski tim je dobio Katarane sa 3:1.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 16:30 11049 KSP Sada Cruzeiro - Lube hs 2 (+1.5) 1,80
Ukupna kvota1,80

KLUPSKO SVETSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠE (BRAZIL)

Nedelja

FINALE
16.30: (2,70) Sada Kruzeiro – Lube (1,40)

ZA TREĆE MESTO
13.30: (1,01) Zenit – Al Rajan (10,9)

*** kvote su podložne promenama

Foto: FIVB



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara