Ljuba Obradović: Pobedio je srećniji tim

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.12.19. | 13:43

Selektor rukometašica Srbije iskren nakon tesnog trijumfa nad Slovenkama i plasmana u drugu rundu Svetskog šampionata

Nakon jučerašnje katastrofalne predstave i poraza od 12 golova minusa protiv Holandije ženska rukometna reprezentacije Srbije se na Svetskom prvenstvu u Japanu prenula.

I pobedila! Posle veoma teške borbe naš tim je slavio nad Slovenijom 29:27 i tako obezbedio plasman u drugi krug takmičenja. Mišljenje o toj utakmici da je šef našeg stručnog štaba, Ljubomir Obradović.

Izabrane vesti

"U rulet završnici pobedio je srećniji tim.", iskren je iskusni stručnjak, "Čestitam Slovenkama na fer i korektnoj borbi, odnosno, na jednoj taktički borbenoj. Bio je veliki ulog za obe reprezentacije, čestitam i mojim devojkama. Кljučna stvar je moral ekipe pošto nisu pale posle 0:5. Juče smo imali loš dan, a danas je bio taj dan odluke. Poučeni iskustvom sa utakmice Slovenije i Holandije, gde su bekovi Slovenije bili odlični, prvi zadatak nam je bio da ih neutrališemo i vratimo samopouzdanje posle dobre utakmice sa Norveškom i loše sa Holandijom.

Naredni rivali našem timu su dve veoma jake reprezentacije, Južna Koreja i Nemačka, i Francuska ili Danska.
"Imamo dobro iskustvo sa Кorejom, pobedili smo ih na Seul Кupu. Nemice su sa novim selektorom, znamo kakav mentalitet imaju, biće to novo iskustvo za nas. Ostaje da sačekamo da vidimo ko će još biti sa nama u grupi, Danska ili Francuska."

Najbolja igračica meča, Slađana Pop-Lazić koja je postigla osam golova iz isto toliko pokušaja (!):
"Ovo je za nas bilo poput finala. Bile smo ljute na sebe što juče nismo protiv Holandije pokazale zašta smo sposobne. Sada samo da nastavimo kako smo to uradile protiv Slovenije".

Srpski tim će u nastavku SP nastupati u grupi sa Južnom Korejom, Nemačkom i pobednikom današnjeg meča Francuska – Danska.

(Foto: RSS)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara