(©RK Eurofarm Pelister)
(©RK Eurofarm Pelister)

Liga šampiona opet u Bitolju

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.06.24. | 13:16

EHF dodelila specijalnu pozivnicu makedonskom prvaku Eurofarm Pelisteru, a očekivano u evroeliti su i Zagreb i Dinamo iz Bukurešta

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Evropska kuća rukometa (EHF) odgovorila je na zahteve za specijalnu pozivnicu u Ligi šampiona i kompletirala grupnu fazu u kojoj će igrati 16 timova podeljenih u dve grupe.

Izabrane vesti

Preko vajld karte mesto u elitnom takmičenju dobili su Eurofarm Pelister (Makedonija), Zagreb (Hrvatska), Nant (Francuska), PIK Seged (Mađarska), Kjelce (Poljska) i Dinamo Bukurešt (Rumunija), a deo grupne faze biće i danski vicešampion Fredericija.

Odbijeni su zahtevi za plasman u Ligu šampiona Elveruma (Norveška), Porta (Portugalija), Tatran Prešova (Slovačka), Bidasoe Iruna (Španija) i Šafhauzena (Švajcarska). Ovi timovi će biti deo grupne faze EHF Lige Evrope.


Pored učesnika sa specijalnom pozivnicom, tu su još i Olborg (Danska), Barselona (Španija), PSŽ (Francuska), Magdeburg (Nemačka), Fikse Berlin (Nemačka), Vesprem (Mađarska), Kolstad (Norveška), Visla Plok (Poljska) i Sporting Lisabon (Portugalija). Žreb za grupnu fazu Lige šampiona zakazan je za 27. jun.

Kod žena, specijalnu pozivnici su dobili Podravka (Hrvatska), Odenze (Danska), Brest Bretanja (Francuska), Đer (Mađarska), Storhamar (Norveška), Glorija (Rumunija) i Rapid Bukurešt (Rumunija). Mesto u evroeliti su obezbedili: Esbjerg (Danska), Nikobing (Danska), Mec (Francuska), Ludvigsburg (Nemačka), Budućnost (Crna Gora), Ferencvaroš (Mađarska), Vajpers Kristijanštad (Norveška), ĆSM Bukurešt (Rumunija) i Krim Merkator (Slovenija).

------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

PIŠE: Martin TANASKOVSKI


tagovi

EHF Liga šampionaRK Pelister

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara