Đuro Radović (©European Water Polo Championship 2024)
Đuro Radović (©European Water Polo Championship 2024)

Levica za levicu: Novi Beograd zamenu za Filipovića pronašao u Splitu

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.05.24. | 09:28

Crnogorski reprezentativac Đuro Radović posle godinu dana napušta Jadran

Na leto će Novi Beograd ostati bez kapitena Filipa Filipovića. Levoruki šuter je odlučio da je bilo dosta sa vaterpolom, da je vreme da se penzioniše. Srpski šampion je povukao poteze kako ne bi došao u poziciju da na nezgodnoj strani bude ograničen i da mu na tom delu bazena izgubi jednu dimenziju.

Vladar Srbije i regiona obezbedio se za narednu sezonu, potpisao je levorukog šuteva. Od iduće sezone deo novobeogradskog kluba biće Đuro Radović, javlja Sportklub. Pronašao je zamenu za kapitena, levica za levicu. A, neće biti iznenađenje ukoliko angažuje još jednog igrača takvog profila.

Izabrane vesti

Biće aktivan osvajač trostruke krune ove sezone na tržištu transfera, jer mogao bi da ostane bez nekolicine nosilaca igre. Alvara Granadosa je pikirao Pro Reko, nije mala šansa da će pojačati slavni italijanski klub. Na nišanu je i Nikola Jakšić, a putem Filipa Filipovića mogao bi da krene Duško Pijetlović, koji se bliži petoj deceniji. Sve je otvoreno sa Angelosom Vlahopulosom, grčki reprezentativac je često na relaciji između Beograda i Atine zbog privatnih problema, pa bi na leto mogao da se vrati u domovinu.

Sve u svemu, Novi Beograd je pred velikim remontom i osveženjem igračkog kadra. I može biti da će trenutak za tak nešto biti savršen. Naravno, ukoliko se prethodno na završnom turniru Lige šampiona izbori sa Ferencvarošem, Pro Rekom i Olimpijakosom, te dođe do evropske krune.

Prvi konkretan potez je napravljen, još jednom je Novi Beograd oslabio konkurenciju. Samo što ovoga puta nije pojačanje pronašao u Srbiji, nego u regionu. Jadran iz Splita bio mu je najveći konkurent u Jadranskoj ligi, u direktnom duelu pala je odluka ko će biti novi šampion. Crnogorski reprezentativac Đuro Radović će posle samo godinu dana napustiti Poljud, bilo je planirano da se duže zadrži u gradu pod Marjanom.

No, levoruki šuter koji će potpisati dvogodišnji ugovor sa novobeogradskim klubom je promenio već nekoliko klubova u karijeri. Jadran iz Herceg Novog bio mu je odskočna daska za prvi inostrani transfer, ali i utočište kada se našao na tapetu Svetske antidoping agencije. Kratko je nastupao za Olimpijakos, a prethodno godinu proveo je u Splitu. Naredna stanica je – Beograd.



tagovi

Vaterpolo transferiVK Novi BeogradVK Jadran SplitĐuro Radović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara